Den Fynske Landsby

1800-tallet i forandring

Kom med på en rundvisning, hvor vi sætter fokus på den teknologiske udvikling i 1800-tallet.

I 1800-tallet begynder udviklingen at gå stærkt. Teknologiske opfindelser åbner op for nye muligheder, demokratiet bliver en realitet, og den danske nationalstat opstår. Alle disse forandringer i samfundet påvirker det enkelte menneske og deres tilværelse.

Med udgangspunkt i temaerne demokrati, teknologi og demografi tager vi jer med på en rundvisning gennem landsbyen. Vi ser på, hvordan de nye opfindelser og idéer ændrede tilværelsen for befolkningen i løbet af århundredet – og hvordan udviklingen lagde grunden for det moderne samfund, som vi har i dag.   

Rundvisningen tilpasses efter målgruppen.

Efter rundvisningen 
Der er meget at se og opleve i Den Fynske Landsby. Det er derfor en god ide, hvis I afsætter tid efter rundvisningen til at gå videre i Den Fynske Landsby på egen hånd. Til det kan I for eksempel bruge opgavearket Gå på opdagelse i Den Fynske Landsby.

På rundvisning i 1800-tallet
Eleverne kommer rundt i hele landsbyen og lærer om et samfund i forandring.
©

Odense Bys Museer

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Børn, elever, pædagoger og lærere fra dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skoler på folkeskoleniveau, gymnasiale uddannelser, øvrige videregående uddannelser og VUC har gratis adgang til museet, når besøget finder sted som et led i undervisningen.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Brug beskrivelsen til at opstille jeres egne læringsmål.