Fredericia Kommune

Affald (daginstitutioner)

Deltag i den årlige affaldsindsamling, som Dansk Naturfredningsforening arrangerer i uge 16.

Hver eneste dag smider vi noget ud. Det, vi smider ud, kalder vi affald. I gennemsnit producerer hver dansker 7 kg affald om dagen. Affald er alt lige fra madrester, emballage til brugte møbler, biler, byggemateriale m.m. Desværre bliver noget af affaldet bare smidt ud i den danske natur af ren ligegyldighed og uden tanke for, hvad det betyder for dyr og planter. Meget af vores affald ender i vores natur, langs veje, pladser, grøftekanter, strand, kyst og i byens grønne områder.

Hvis udfordringerne med de store mængder affald skal til livs, skal vi alle sammen hjælpe til. Der er meget dejlig natur i Danmark og en masse søde og energiske børn. Tænk hvis ALLE daginstitutioner, skoler og klubber m.m. kunne gennemtrave nogle kilometer strand, skov eller grøftekanter et par gange om året og samle ALT affaldet op, så kunne vi sammen gøre en stor forskel for naturen og vores miljø.

Det er vigtigt, at vi som voksne er gode rollemodeller for vores børn. Det er i barndommen, mange vaner og rutiner bliver grundlagt, og derfor vil vi gerne gøre børnene bevidste om, hvor vigtig en rolle de også har i at passe godt på miljøet/naturen og vores fælles jordklode.

Mål med forløbet

  • At affald er en ressource, som man ikke bare smider væk
  • At affald kan bruges til noget fornuftigt
  • At affald i naturen er grimt og ødelægger naturoplevelser
  • At affald i naturen kan skade vores dyr, som kan skære sig på noget skarpt, sidde fast eller spise noget, der er giftigt
  • At der er masser af leg og sjov i affald
  • At være nyttig og gøre en god gerning

Praktiske fif og info

Alt affald, der bliver indsamlet i løbet af ugen, bliver afhentet på forskellige opsamlingsposter, noter eventuelt hvor I stiller jeres affald, så det kan blive vejet og bragt til forbrændingen.

Det er en god idé at medbringe plastikhandsker eller andre fingerhandsker og opsamlingsstænger eller grabber, så børnene ikke kommer til skade på skarpe ting eller lignende. Handsker kan eventuelt lånes hos Entreprenørgården eller genbrugspladsen – kontakt Vibeke Hviid, tlf. 72106342. Det er også en god idé at lære børnene, hvordan man omgås ukendt affald med forsigtighed.

Børn er gode til at rydde op, og de ser alt. Det er spændende for børn at se, hvor meget forskelligt man kan nå at samle ind på turen, og hvor det skal puttes hen, når man kommer hjem. Tal om, hvad der er blevet samlet ind/smidt ud. Fortæl børnene, hvordan noget affald bliver til energi.

Man kan samle affald hele året på ture ud af huset og lave egne temauger i løbet af året om affald. Gør det til en vane at have affaldsposer med i lommen, når børnehaven skal på tur i skoven - på stranden - parken eller gågaden. Man kan eventuelt veje affaldet og lave en total oversigt på et år eller lave en hitliste over årets affaldsfund.

På en uge samlede 22 børn og 3 voksne således 43 kg affald i område nord i Fredericia.

www.dn.dk
www.skraldiaden.dk
www.holddanmark.dk
www.affald.dk

Besøg

Kommunens affaldskonsulenter vil gerne i dialog med pædagogerne. Benyt jer af det og se, hvordan kommunen sorterer affald. Kontakt Vibeke Hviid, tlf. 72106342.

Affaldsindsamlingsugen kan også beriges med et besøg på den lokale genbrugsplads eller genbrugscentret. Husk også genbrugsbutikken på Prangervej i Fredericia, hvor der kan købes genbrugelige genstande, som folk har smidt ud.

Genbrugspladser: Industrivej eller Bundgårdsvej i Fredericia.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Læreplanstemaer:
  • Natur, udeliv og science
Læringsmål:
Aftales på forhånd

Se alle tilbud fra: