Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø

ALUU – TAKUUS! HEJ – VI SES!

Religions- og kulturmøder i Grønland og Danmark.

Aluu! I dette projekt får eleverne mulighed for at dykke ned i dansk og grønlandsk kultur og religion med særligt fokus på, hvordan man fejrer jul i de to lande. Eleverne vil møde nogle af de centrale religiøse fortællinger, der gennem tiden har sat deres præg på de to kulturer, ligesom de får indblik i, hvordan kristendommen kom til hhv. Danmark og Grønland. I den forbindelse indgår der en nyskrevet tegneserie om missionæren Hans Egede, der for 300 år siden tog til Grønland og mødte det arktiske folk inuit. Som en aktuel vinkel på kultur og religion skal eleverne arbejde med voxpops, hvor jævnaldrende børn fortæller om deres hverdag og deres måde at fejre jul på. På den baggrund lægger projektet således op til, at man arbejder med julen som et konkret og nutidigt eksempel på et kultur- og religionsmøde. Hvor stammer de mange traditioner med stjerner, nisser, lys osv. egentlig fra? Og hvordan holder danske og grønlandske børn jul i dag?

Fakta om projektet

MÅLGRUPPE: 4.-6. klasse

FAG: Dansk, historie og kristendomskundskab

LEKTIONER: 10-15

PERIODE: November - december ’21

PROJEKTET INDEHOLDER:

• Lærervejledning

• Hjemmeside med voxpops

• Tegneserie om Hans Egede

• Kirkebesøg 

Tilmeldingsfrist: 2. september 2021

Billede fra Grønland
Billede fra projektet

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
7 timer
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Dansk - Tale, Historie - Historiebrug, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Ikke-kristne religioner..., Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Kulturforståelse i Rigsfællesskabet - her Danmark og Grønland. Religionsmøder og praksisser - herunder religionsblanding. Refleksioner omkring forskellige julepraksisser på tværs af kulturer. (formelle læringsmål følger)