Den Blå Planet

Alverdens hajer

Er alle hajer farlige? – og skal vi frygte dem? Hvad karakteriserer en haj? Hvordan er alverdens hajer tilpasset forskellige habitater i verdens oceaner?

I Skoletjenestens bassiner arbejder eleverne med små, bundlevende hajer og sammenligner deres bygningstræk med trækkene hos benfisk. Elevernes beskrivelser danner grundlaget for deres forståelse af hajernes udseende og tilpasninger til forskellige habitater og et liv som toprovdyr. 

I Den Blå Planets oceanakvarium observerer eleverne forskellige typer af hajer med forskellige fysiske tilpasninger til habitater og levevis. 

Book forløbet herBEMÆRK! Københavnske folkeskoler 7.-9. klasse (åben skole) skal booke dette forløb ved at ringe til 44 22 22 44 på hverdage mellem kl. 14.00-15.00. 

DBP
Foto

Per Fløng

©

Den Blå Planet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
40 kr.
Yderligere priser:
Gratis for københavnske folkeskoler 7.-9. klasse (åben skole) fra d. 20/8-18 - 26/6-20. Ring til 44 22 22 44 på hverdage mellem kl. 14.00-15.00 for booking.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Biologi, Natur/teknologi
Læringsmål:
At eleverne får udfordret deres ofte stereotype opfattelse af hajer.

At eleverne får viden om nogle karakteristiske træk for hajer (bruskfisk).

At eleverne får viden om de mange arter af hajer, der findes, og bliver i stand til at drage paralleller mellem hajernes morfologi og deres tilpasninger til habitat og levevis.

Se alle tilbud fra: