OPGANG 2

Andre horisonter

Med projektet "Andre horisonter" bygger OPGANG2 videre på mere end 15 års erfaring med debatskabende ungdomsteater, der både begejstrer og udfordrer det unge publikum. Målet er at understøtte opbygningen af konstruktive fællesskaber gennem kunsten, men også bredere og mere vidtrækkende. Med "Andre horisonter" ønsker OPGANG2 at klæde både de unge og deres voksne godt på, så de tanker og følelser, som kunst og teater sætter i gang, kan vokse, bruges kreativt og åbne øjnene for egne og andres livsdilemmaer. Sammen.

Workshops

I projektet "Andre horisonter" tilbyder vi workshops med de unge i forbindelse med en af Opgang2 Turnéteaters forestillinger. Disse workshops bliver afviklet af en eller to dramapædagoger, kan bruges af grupper fra 10-50 unge både i undervisnings- og fritidssektoren og vil både tilbyde forløb før og efter forestillingerne.

I disse workshops vil der være fokus på at skabe rammer, så de unge kan arbejde kreativt og intellektuelt med deres refleksioner og oplevelser i et format, der også understøtter ikke bogligt, sprogligt eller fagligt stærke unge. De vil få en mulighed for at rejse ind i forestillingens univers og derigennem få et blik ind i deres eget liv også.

Målet er at skabe et socialt rum, hvor unge kan opleve og opdage de muligheder og potentialer, der er i et trygt socialt fællesskab.

Også til de voksne

I forbindelse med "Andre horisonter" har vi også udviklet et idékatalog til de professionelle, der har den daglige kontakt med målgruppen. Vi vil klæde dem på, så de kan holde fast i den teateroplevelse, Opgang2 efterlader i det unge publikum, og give dem værktøjer, så de kan arbejde videre med forestillingernes temaer og de tanker, de har skabt, både som løbende debat og som kreativ inspiration.

Idé- og metodekataloget er udviklet parallelt med, at projektet og det færdigudviklede workshopformat vil ende med at indeholde en række i praksis velprøvede øvelser og aktiviteter samt en introduktion til den dramapædagogiske teori, der ligger bag.

I den kommende sæson kan "Andre horisonter" ske i forbindelse med følgende forestillinger:

4 EVER: www.opgang2.dk/4ever

HABIBI: www.opgang2.dk/HABIBI

TO: www.opgang2.dk/TO

"Andre horisonter" foregår hos jer – vi medbringer alt, inklusiv forestilling. Forestillingen kan vises for en større gruppe, op til 150. 

Andre Horisonter sætter tanker og relationer i gang blandt det unge publikum.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
15000 kr.
Yderligere priser:
Pris er inkl. forestilling fra OPGANG2 TURNÉTEATER
Max deltagere:
50 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Dramatik, Samfundsfag
Læringsmål:
At elevens dialog med et værk kvalificeres via indlevelse, oplevelse og sansning.

At eleven opnår evne til at reflektere og udtrykke sig gennem produktion af kreative produkter på baggrund af et værk.

At styrke unge- eller elevgruppens fællesskab, refleksion og forståelse af egne og andres forskelle, svagheder og styrker.

Se alle tilbud fra: