Langelands Museum

Arkæologi, forhistorie og landskab

Hvordan kan man vide, hvordan mennesker levede for tusindvis af år siden? Hvad betød naturen for menneskene? Hvordan havner de arkæologiske fund i jorden?

Forløbet sætter de lange tidslinjer på plads og fortæller om de arkæologiske perioder. Vi hører om, hvordan naturen har været grundlag for menneskenes liv og udvikling, og om en verden uden penge, videnskab og industri. De arkæologiske kilder er meget anderledes end de historiske, og vi hører om, hvordan arkæologer arbejder, og hvordan man kan finde ud af, hvor gamle tingene er. Landet ændrede udseende gennem forhistorien, og klimaet var anderledes.

Forløbet har form af en PP-præsentation og en kasse med ægte oldsager, som I kan låne, eller arkæologen kan have den med i klassen. Første modul er præsentation i klassen, og derefter besøger I Langelands Museum.

Arkæologer undersøger grunden hvor Ørstedskolen skal bygges

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Historie
Læringsmål:
Forstå, at naturen er udgangspunkt for menneskets udvikling. Forstå, at noget er ældre end noget andet, og at forhistorien er lang. Forstå, hvorfor ting havner i jorden. Lære, hvordan arkæologer kan finde ting, og hvordan de udgraver. Forstå forskellen på skriftlige og materielle kilder.