Louisiana Museum for Moderne Kunst

ARKITEKTURENS VÆRKSTEDER: ANUPAMA KUNDOO – TAKING TIME

Hvordan kan vi lære af fortidens byggeskikke i en moderne tid, hvor vi ofte har blikket rettet mod fremtiden? Den indiske arkitekt Anupama Kundoo undersøger i den fjerde udstilling i serien Arkitekturens Værksteder netop forholdet mellem tid og arkitektur. Kundoo opfatter tiden som en glemt ressource i arkitekturen – arkitektur er en proces, der i sig rummer nuet, fortiden og fremtiden.

Udstillingen er bygget op som en vandring i tid, hvor traditionelle indiske byggeskikke, håndværk og materialebrug bliver udforsket og integreret i Kundoos nutidige værker. Hun er optaget af at bruge så få ressourcer som muligt i sin arkitektur.

Anupama Kundoo arbejder både i Indien og i Europa, og hendes egen bolig i den eksperimentelle by Auroville i det sydlige Indien er et af hendes hovedværker. Auroville opstod ud fra idéen om et fællesskab, hvor mennesker fra forskellige kulturer kunne leve i fred og harmoni på tværs af nationalitet, religion, kaste og politik. Kundoos arbejde med udviklingen af Auroville er et af udstillingens temaer, som bliver udfoldet gennem modeller i stor skala.

Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog, skitsetegning og processkrivning. I 2-timersforløbet foregår anden time i værkstedet, hvor eleverne selv arbejder kreativt inspireret af udstillingen.

Anupama Kundoo: Wall House, 2000
Anupama Kundoo: Wall House, 2000.
Foto

Javier Callejas Architecture Photography

©

Anupama Kundoo. Louisiana Museum of Modern Art

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
400 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Design og arkitektur
Læringsmål:
At få indblik i, hvordan bæredygtigt byggeri og traditionelle byggeskikke hænger sammen, samt en specifik viden om Anupama Kundoos arkitektur samt indisk arkitektur og kultur.