Teater FÅR302

BESÆTTELSENS FANGER

Teater Gaius gæster Teater FÅR302 med Danmarkspremieren på den israelsk-palæstinensiske forestilling PRIOSONERS OF THE OCCUPATION, versioneret og oversat til dansk af Jacque Lauritsen.

I og jeres elever får nu mulighed for at opleve danmarkspremieren på det israelsk/palæstinensiske 
dokumentar-drama BESÆTTELSENS FANGER. En forestilling fra et konfliktområde i verden, som de fleste 
mest kender fra flygtige overskrifter i nyhedsstrømmen. En stærk montage om politiske fanger baseret 
på autentiske vidnesbyrd.

De er indespærret for at kaste med sten, for at skrive digte på Facebook, for væbnet sabotage… eller for ingenting. Fælles for dem er, at de er besatte palæstinensere i et israelsk fængsel. Mennesker, der isoleret fra omverden forsøger at holde fast i sig selv og hinanden. Men hvordan bevarer du din integritet og værdighed, når kroppen krakelerer og sindet smuldrer? Når forhørslederen truer med at voldtage din kone? Når du besvimer under tortur?

BESÆTTELSENS FANGER følger de indsattes konfrontation med fængselspersonalet, hinanden - og ikke mindst sig selv. Hovedpersonen Wissam er en ung mand, der for første gang møder fængslets barske realiteter, og gennem ham kommer vi gennem hele følelsesregistret af frygt og smerte, savn og vrede, tvivl og skrøbeligt håb - både om at blive genforenet med sin familie og en lysere fremtid for sit folk: Det store spejlet i det små, det strukturelle spejlet i det menneskelige.

Den jødisk/israelske dramatiker Einat Weizmann har skrevet BESÆTTELSENS FANGER i samarbejde med en række tidligere politiske fanger. Hun har på den måde udvist stort mod og kunstnerisk integritet, - for ikke overraskende er hun en kontroversiel kunstner i sit hjemland. Fordi hun sætter fokus på den palæstinensiske befolknings vilkår, og fordi hun insisterer på, at sameksistens forudsætter kendskab til hinandens virkelighed. Derfor giver hun stemme til udsatte grupper, der sjældent bliver hørt. Med Weizmans egne ord: ”Når andre vælger at være tavse, er det kunstens opgave at råbe op. Men det kan aldrig være min opgave at dømme. Dette er ikke en retssal; det er teater.”

Manuskript: Einat Weizman Medvirkende: Arian Kashef, Wahid Sui Mahmoud, Martin Hylander Oversættelse og iscenesættelse: Jacque Lauritsen Scenografi: Edward Lloyd Pierce Lyddesign: Jes Theede

Pressefoto

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
40 kr.
Yderligere priser:
40 kr. + gebyr for unge u/ 25 år, når der bookes minimum 6 billetter.
Max deltagere:
47 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX
Fag:
Dansk, Dramatik, Historie, Psykologi, Samfundsfag
Læringsmål:
Fokus på den palæstinensiske befolknings vilkår, en insisteren på, at sameksistens forudsætter kendskab til hinandens virkelighed og en stemme til udsatte grupper, der sjældent bliver hørt.

Se alle tilbud fra: