H.C. Andersens Barndomshjem

Besøg H.C. Andersens Barndomshjem

Det var fra barndomshjemmet, at H.C. Andersen opdagede verden. Her var det, han først mærkede sommerens lys og vinterens mørke og kulde. Juleaftens duft af æbleskiver og and og lys. Her var det, han lå på gulvet og forsøgte at sove, mens far lå død i sengen. Isjomfruen tog ham.

Men selv i den yderste fattigdom var dér hjertets og fantasiens rigdom. Det var her, Andersen fandt historierne og drømmene.

Det er muligt at besøge museet på egen hånd med en klasse. H.C. Andersens Barndomshjem er et lille hus med kun tre små rum, hvor I kan se, hvor og hvordan H.C. Andersen boede i sin barndom.

Bemærk venligst, at museet er meget småt og ikke har plads til mange gæster ad gangen. Vi anbefaler derfor, at I opdeler klassen i to grupper, og at der går en lærer med hver gruppe rundt i barndomshjemmet.

Det tager ikke lang tid at se museet. Derfor kan besøget med fordel lægges i forlængelse af et besøg på H.C. Andersen Museum eller som en del af en byvandring rundt i H.C. Andersens fodspor.  

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
30 min.
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Der er gratis adgang for elever og lærere fra skoler og uddannelsesinstitutioner, når besøget finder sted som led i undervisningen.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning
Fag:
Dansk, Historie
Læringsmål:
-