Ung i Rudersdal

Besøg dit ungemiljø

"Besøg dit ungemiljø" er et nyt åben skole-tilbud til alle 7. klasser i Rudersdal Kommune. Tilbuddet sætter fokus på elevernes læring, fritid og generelle trivsel. Med afsæt i elevernes egne formuleringer omkring, hvad et godt fritidsliv er for dem, får eleverne mulighed for at være en del af deres lokale ungemiljø for en dag og prøve kræfter med Ung i Rudersdals fritidsundervisning.

Med Ung i Rudersdals ungemiljøer som alternative læringsrum kan eleverne med "Besøg dit ungemiljø" opleve, hvordan det er at være en del af et ungemiljø, og hvilke muligheder der findes i Ung i Rudersdals fritidsundervisning.

Tilbuddet forløber over en dag og foregår i et af tre ungemiljøer – Fløjen i Birkerød, Villaen i Holte og Gården i Nærum. Tilbuddet indeholder en række forskellige aktiviteter, som varetages af dels ungemiljøernes pædagogiske personale, dels undervisere fra Ung i Rudersdals fritidsundervisning.  

Tilbuddet varierer for de tre ungemiljøer, idet ungemiljøerne har forskellige rammer og profiler. Yderligere vil undervisningen med fritidsunderviserne variere. Fokus er dog altid på et bredt og varieret tilbud med forskellige aktiviteter med temaer som "krop og bevægelse", "kreativitet", "medier" og "madlavning".

Et citat fra en lærer efter at have prøvet tilbuddet "Besøg dit ungemiljø" på Gården i efteråret 2019:  

"Vores besøg har spredt de fineste ringe i vandet: De "akustiske piger" har bedt om lov til at spille selv i vores musiklokale, den lille "rapgruppe" har aldrig produceret så meget musik som nu, og de "kreative" er begyndt at tegne meget mere. Alt i alt har det givet dem en dejlig indsprøjtning og genopdagede interessefællesskaber!"

Vi gør opmærksom på, at hver skole kun kan booke et forløb pr. sæson. På et forløb er der plads til to klasser. Tilbuddet udbydes i perioden marts-maj 2020, og aftaler om en konkret dato sker ved henvendelse.   

Som folkeskole i Rudersdals Kommune er det også muligt at låne ungemiljøernes faciliteter til jeres undervisning. Hvis det har interesse, skal du henvendelse til afdelingslederne for ungemiljøerne:

Fløjen: Louise Seibæk, tlf. 72 68 59 22 / se@rudersdal.dk 

Villaen: Rasmus Stange, tlf. 72 68 59 31 / rass@rudersdal.dk

Gården: Karina Smith Petersen, tlf. 72 68 59 44 / KAPE@rudersdal.dk

 

Besøg dit ungemiljø
Foto

Kasper Hjort

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
5 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
55 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Idræt - Krop, træning og trivsel, Madkundskab - Madlavning, Musik - Musikalsk skaben
Fag:
Billedkunst, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, Idræt, It og medier, Madkundskab, Medier, Musik
Læringsmål:
Med dette tilbud opnår eleverne indsigt i og kendskab til eksisterende muligheder i deres lokalmiljø, herunder Ung i Rudersdals fritidsundervisning samt de lokale ungemiljøer. Aktiviteterne og undervisningsforløbene sætter alle fokus på elevernes egne evner til at kommunikere, samarbejde og tænke kreativt.