Aabenraa Bibliotekerne

BIB: Smart Parat Svar

Er din kommende 6. klasse Danmarks klogeste? Det har du nu chancen for at finde ud af, og samtidig quizzer dine elever sig til nysgerrighed, læselyst, paratviden og sammenhold.

Hvad er Smart Parat Svar?
Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Ideen med quizzen er, at ”den gode læser” sættes i spil som en rollemodel. Det er sejt at læse og at vide noget!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Men der er også andre emner, hvor eleverne kan vise, de er eksperter. Det kan f.eks. være politik, spil, youtubere eller sport.

Smart Parat Svar er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker.

Hvad kræver det at deltage?
For at deltage skal klassen udvælge et hold på fem elever fra samme klasse, som stiller op på vegne af klassen. Det er vigtigt, at de fem repræsenterer forskellige typer af viden, og at de kan arbejde sammen. Hvordan I vælger de fem holddeltagere, er op til jer. Læs mere om quizzen på smartparatsvar.dk.

Hvordan kan Smart Parat Svar bruges i undervisningen?

Smart Parat Svar kan bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer.

I kan finde Kahoots og en lightudgave af quizzen fra 2022 på smartparatsvar.dk, som I kan øve jer på.

Quizzen afvikles i tre etaper

1)   6. december 2022: Lokal runde. I dyster mod 6. klasser fra jeres egen kommune. Vinderne herfra kvalificerer sig til den regionale runde.

2)   10. januar 2023: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

3)   7. februar 2023: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes til en landsfinale. Der er en præmie på 10.000 kr. på højkant til vinderklassen.

(NB! Finalen har en lidt anden form end de lokale og regionale runder)

Tilmelding på www.aabenraabib.dk/skole senest d. 20. september 2023

Smart parat logo
Smart Parat Svar!
Foto

smartparatsvar.dk

©

smartparatsvar.dk

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
Varighed:
3 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Paratviden
Omverdensforståelse
Samarbejde