Hørsholm Bibliotek

Bibliotekernes Verdensmålsuge - Udskoling

Hvorfor bliver piger mødre? Hvor svært er det egentlig at nå til enighed om de store dilemmaer? Tør du se virkeligheden fra forskellige vinkler?

Mandag den 24. april 2023 kl. 9-11 åbner vi Bibliotekernes verdensmålsuge med et fantastisk formiddagsarrangement for folkeskolens ældste klasser.

YOUNG

FN Byens skoletjeneste, YOUNG, kommer på besøg i vores Stortromme, og her introducerer de eleverne til FN og de 17 Verdensmål gennem forskellige temaer, der inkluderer spil og aktiviteter, der omdanner eleverne til aktive og engagerede globale medborgere. 

Denne mandag formiddag deles eleverne ind i mindre Mini-Folketing, går ud i grupper og skal forholde sig til to forskellige dilemmaer, de skal stemme ’for’ eller ’imod’. Når vi alle samles igen, inviterer de grupperne op for at præsentere deres dilemma og deres mini-afstemning. Herefter stemmer vi alle sammen om samme dilemma. Vi bruger et digitalt værktøj, hvor eleverne stemmer med deres mobiltelefoner og vi får resultatet live på skærmen. Vi har cirka 11-12 forskellige dilemmaer.

#CHILDMOTHERS

Every year, an estimated two million girls give birth before they turn 15.Young girls face the greatest risk of complications from pregnancy and childbirth – yet they are often invisible in statistics and excluded from development interventions.

Efter en kort intro fra #childmothers går eleverne på opdagelse i de 17 pigers meget forskellige historier. Vi har den flotte udstilling i foyeren, og historierne kan tilgås via QR-koder.

Vær klar til at blive blæst bagover af en virkelighed, der ligger langt fra den, en normal teenager fra Hørsholm kender til!

Childmothers og YOUNG på besøg
Foto

clb

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
Tilbuddet gælder skoler i Hørsholm kommune
Max deltagere:
300 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9.
Kompetenceområde:
Dansk - Lytning, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Innovation og entreprenørskab, Projektopgaven, Samfundsfag
Læringsmål:
Lær om demokratiske processer, når I selv skal nå til enighed om nogle af tidens store dilemmaer.
Childmothers - hvorfor bliver piger mødre? Vi stiller skarpt på virkeligheden for mange piger i nogle af klodens fattigste lande. Gå på opdagelse i deres historier i vores flotte fotoudstilling.