Karen Blixen Museum Rungstedlund

Blixen – og naturen

Et dialogbaseret skoletjenesteforløb, hvor vi retter fokus på Karen Blixens forhold til naturen. Vi undersøger, hvilken rolle naturen spiller i hendes forfatterskab, og går på opdagelse i Rungstedlunds smukke Fuglereservat.

Karen Blixen elskede naturen og alt, hvad der findes i den, fra hun var helt lille. Når hun gik tur med sin far i lunden, på markerne og i skoven, løb jagthundene med. Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far, lærte hende, hvor stille man skal være i naturen, hvis man vil se vilde dyr.

Vi går på opdagelse i Karen Blixens Have og Fuglereservat og taler om de planter og dyr, vi finder. Børnene får mulighed for at finde blomster eller insekter og tegne det, de ser, mærke på de gamle træers bark og sætte ord på, hvad de oplever. Med afsæt i Karen Blixens fortællinger skal vi tale om trækfuglene, der flyver mellem Danmark og Afrika, og høre nogle af historierne om hendes plejedyr på farmen i Afrika.

Karen Blixen troede på det guddommelige i naturen og på, at vi som mennesker er skabt til at være en del af den. Vi har dermed et ansvar for at passe på naturen og dyrene i den. Forløbet giver en indføring i Karen Blixens natursyn og brug af naturen i hendes forfatterskab.

Det er muligt at lege safarilegen, som Karen Blixen legede den sammen med Nils Carlsen, søn af husbestyrerinden på Rungstedlund. Han lærte på den måde om dyrene, de små tabeller, at finde på sjove navne til de vilde dyr og at ramme dyrene med en bold.

Blixen – og naturen
Blixen – og naturen
Foto

Annemette Kuhlmann

©

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Biologi - Undersøgelse, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Elevernes alsidige udvikling, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Billedkunst, Biologi, Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Dansk og billedkunstlig fremstilling og fortolkning. Biologisk undersøgelse af biodiversitet.