Karen Blixen Museet

Blixens afrikanske verden

Med afsæt i ”Barua a soldani” (Kongens brev) og andre af Blixens Afrika-tekster vil vi arbejde med temaer omkring liv og værk, kulturforskelle og postkolonialisme. Formidlingsudstillingen "Din Tanne - nye breve fra Afrika" vil også blive inddraget.

Vi vil i dette tilbud også sammenligne filmen ”Mit Afrika” og bogen ”Den afrikanske farm” samt lave øvelser, der enten er kreative eller som giver dialog og aktiv medinddragelse af eleverne. Det er en god idé inden besøget at have læst ”Barua a Soldani” fra Karen Blixens ”Skygger på græsset.” Omvisning i Karen Blixens hjem og museet indgår i alle undervisningstilbud.

Vi arbejder med læsning og fortolkning igennem dialog med eleverne, der opfordres til at sætte ord på deres læseoplevelse. Idet eleverne også selv igennem en kreativ opgave skal arbejde med teksten forstærkes fortolkningen og forståelsen.

Fra udstillingen Din Tanne - nye breve fra Afrika
Fra udstillingen "Din Tanne - nye breve fra Afrika"
Foto

Mette Secher

©

Karen Blixen Museet

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Yderligere priser:
1,5 time - 775kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Læsning, Historie - Kildearbejde
Fag:
Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Læsning, fortolkning og egen kreative frembringelse. Arbejde med en kanonforfatter. Historisk bevidsthed (Afrika for 100 år siden) postkolonialisme.