Ulvsborg Historisk Værksted

Børnearbejde i Middelalderen

Hvad lavede børn i Middelalderen? Kom på besøg på stormandsgården Ulvsborg, og oplev, hvordan det er at have været barn på Valdemar Sejrs tid. Hvad fik man tiden til at gå med uden mobiltelefon, iPads eller bare en fodbold?

Undervisningen foregår i det rekonstruerede middelaldermiljø og tager afsæt i et hands-on-baseret forløb, hvor børnene på egen krop får mulighed for at mærke det at være barn i middelalderen. Der skal laves mad, hugges brænde og arbejdes i urtehaven, marken eller skoven. Børnene får mulighed for at smage traditionel middelalderkost og skiftes til at løse de forskellige arbejdsopgaver.

På vej mod Ulvsborg
Børn havde egne pligter og var en uvurderlig hjælp i dagligdagen
Foto

Mette Bohart

©

Fonden Ulvsborg historiske værksted

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
1500 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5.
Kompetenceområde:
Håndværk og design - Håndværk - forarbejdning, Håndværk og design - Håndværk - materialer, Kristendomskundskab - Kristendom, Madkundskab - Madlavning
Fag:
Elevernes alsidige udvikling, Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Gennem aktiv inddragelse tilegner eleverne sig viden om den tidlige middelalder og stifter bekendskab med periodens redskaber, genstande og madvarer. Eleverne vil undervejs få styrket deres evne til indlevelse samt at relatere egne oplevelser til for- og nutid.