Odsherred Bibliotek

Børnevalg 2021

I år er der kommunalvalg i Danmark, og den 5. oktober åbner brevafstemningen til de voksnes valg. Vi markerer traditionen tro valghandlingen med et festligt og demokratisk Børnevalg.

Kære lærere og pædagoger,

I år er der kommunalvalg i Danmark, og den 5. oktober åbner brevafstemningen til de voksnes valg. Vi markerer traditionen tro valghandlingen med et festligt og demokratisk Børnevalg.

I år stiller 11 skønne kandidater fra børnebøgernes verden op. Fra den 28. oktober til og med den 16. november håber vi at se jer på biblioteket med jeres klasser og grupper, så børnene kan afgive deres stemme. Regn med at det tager omkring 30 min. for jeres gruppe at stemme (hvis I kommer uanmeldt, kan I dog risikere, at der er kø). I har mulighed for at booke et forløb på 60-90 min. med en bibliotekar, hvor vi går lidt mere i dybden med kandidaterne, og hvad demokrati går ud på. Her kan børnene også eksperimentere med at lave flotte valgplakater og slogans.

Vinderen af årets børnevalg offentliggøres på biblioteket hjemmeside og facebookside, når stemmerne er talt op.

Vælg mellem vores tre gode supplerende forløb, som I kan få med når I kommer for at stemme. Der er mulighed for at komme på alle vores filialer.

Tilbud 1: Lav din egen valgplakat.

Vi skal stemme, men hvem skal man stemme på? Kandidaterne har lavet valgplakater med deres egne slogans og nu får du chancen for at lave DIN egen. Vi taler sammen om hvordan man laver et godt slogan, hvad farver kan betyde på en plakat og så laver vi sammen vores egne flotte valgplakater som man kan få med hjem. For institutioner, indskolingen og mellemtrinnet.

Tilbud 2: Det gode børneliv

Vi taler om hvad det gode børneliv er ud fra kandidaternes plakater og generelt. Bagefter skal børnene udfylde talebobler med, hvad de synes er det gode børneliv. Taleboblerne hænges op på biblioteket og bliver en del af Børnvalgsudstillingen. For institutioner, indskolingen og mellemtrinnet.

Tilbud 3: Demokrati versus enevælde

I dette forløb taler vi om forskellen på enevælde og demokrati. Vi laver sammen med børnene deres egen demokratiske grundlov, som I kan få med hjem til stuen/klasseværelset. Og så kommer der måske en enevældig konge/dronning som har sine helt egne idéer forbi. For institutioner, indskolingen og mellemtrinnet.

Børnevalgslogo samt udsnit af nogle af valgplakaterne

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Samfundsfag - Politik
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag
Læringsmål:
Børnene får en forståelse af demokrati og en mulighed for at øve medbestemmelse og demokratiske færdigheder gennem leg og læring.