Experimentarium

Byg Meteorologens Værktøj

Hvilken vej blæser vinden? Kan jeg måle regn? Hvis I også er nysgerrige på vejret, og hvordan det kan undersøges, skal I besøge vores byggeværksted.

Værkstedet skal træne elevernes undersøgelses- og modelleringskompetence gennem konstruktion af forskelligt måleudstyr. De skal bruge deres hverdagsviden og -erfaringer om vejr til at bygge deres eget måleudstyr. Eleverne kan frit vælge mellem tre forskellige måleudstyr, som de vil konstruere. Eleverne skal arbejde innovativt og kreativt med egne ideer, der bliver udarbejdet, så de er anvendelige og kan bruges til virkelige målinger.

Værkstedet er styret af en pilot, der starter med at give en introduktion til vejrfænomener og måleinstrumenter. Herefter skal eleverne vælge imellem tre forskellig typer af måleudstyr, som de vil bygge. De må gerne lave flere, hvis de kan nå det inden for tidsrammen. I sommerhalvåret samt afhængigt af vejret kan udstyret testes på taget. I er velkomne til at tage jeres konstruktioner med tilbage på skolerne. Der kan maks deltage én klasse ad gangen.

Byggeproces.

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
1250 kr.
Yderligere priser:
Prisen er uden entre til Experimentarium.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Kommunikation, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Natur/teknologi
Læringsmål:
Eleven har viden om, at nedbør, temperatur, vind og sol er fænomener, der indgår i vejret.

Eleven har viden om, hvad en model er.

Eleven har viden om enkle resultater på egne konstruktioner.

Eleven kan undersøge et måleudstyrs udformning gennem skitsering, konstruktion og afprøvning.

Eleven kan illustrere nedbør, vind og sol gennem egne modeller.

Eleven kan aflæse enkle resultater på egne konstruktioner.