Trapholt

CONNECT ME

Udstillingen CONNECT ME fokuserer på vores relationer til og med verden. I en tid med klimakrise, voksende ulighed, utryghed og ensomhed er der behov for nye måder at forbindes på. Gennem udstillingens værker kan eleverne udforske, hvordan relationer er med til at definere, hvem de er: Er jeg natur? Er jeg relationer? Er jeg teknologi?

Der er værker, der opfordrer eleverne til at standse op og tænke over de måder, de forbindes på fysisk og mentalt. Eks.: Kan du bedst lide at holde i hånd, eller vil du hellere røre en skærm?

Eleverne bliver konfronteret med spørgsmål omkring, hvilken rolle det enkelte mennesker spiller i det enkelte økosystem, og hvordan de reagerer på den natur, de ikke bryder sig om. Hvordan reagerer du fx på en flue i dit køkken?

Eleverne er i stigende grad omgivet af teknologiske enheder, der både ser, hører og snart relaterer sig til en. Hvordan forholder eleverne sig til overvågning, robotter og teknologi i kroppen? Hvor tit bliver du overvåget, og hvor?

Kunstnerne i CONNECT ME stræber efter at få os til at mærke efter. Mærke, hvordan det ikke kun er mig, der påvirker verden – verden påvirker også mig. Morgenlyset, duften af nyslået græs, koppen med varm kakao, vægten af jakken på min skulder, følelsen af hundens bløde pels. Alting interagerer med os, skaber relationer og påvirker, hvad og hvem vi er.

Eleverne kommer rundt i udstillingen, hvor de blandt andet kan få et kirsebærtræ til at blomstre, de kan se et 30 meter langt grantræ, der ligger ned, gå i kunstigt vand og se en video, hvor man spiser is, der er lavet af sved!! Det er en omvisning, hvor eleverne er aktive. Både i forhold til at interagere med nogle af værkerne, dialoger og sansning på egen krop.

CONNECT ME
Foto

Kenneth Stjernegaard

©

Trapholt/Stjernegaard

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr. Gratis
Yderligere priser:
Gratis for skoler i Kolding Kommune. Skoler i Kolding Kommune kan også booke forløb på 1½ time.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Elevernes alsidige udvikling, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design, It og medier, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
Nyt perspektiv på sig selv og omverdenen.