Louisiana Museum for Moderne Kunst

Dana Schutz

Amerikanske Dana Schutz (f. 1976) er en af tidens helt store, figurative malere: en eminent “storyteller”, der skildrer det moderne menneske – og vores relationer – i komplekse og ofte gigantiske malerier. Hendes univers kan på én og samme tid virke foruroligende og fascinerende, og det kalder på både gyset, gråden og grinet.

Vi skal sammen gå på opdagelse i Schutz’ komplekse kompositioner, hvor hun ofte kombinerer inspiration fra tegneserier og populærkultur med mytologiske og kunsthistoriske referencer. Genkendelige motiver som landskaber og kroppe får en tur i Schutz’ maleriske centrifuge og kommer ud som originale undersøgelser af, hvordan individet og verden hænger sammen.

Dana Schutz: Mountain Group (Bjerggruppe), 2018. Olie på lærred, 304,38 x 396,2 cm © Collection of Marguerite Steed Hoffman
Dana Schutz: Mountain Group (Bjerggruppe), 2018. Olie på lærred, 304,38 x 396,2 cm
©

Collection of Marguerite Steed Hoffman

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
1 time 500 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 950 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 800 kr.
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Tale, Historie - Historiebrug
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Sproglig udvikling
Læringsmål:
At lære samtidskunstneren Dana Schutz at kende og vha. billedanalyse og fortolkning undersøge referencer til populærkultur, kunsthistorie og mytologi. Vi skal også se på hendes brug af sprog og talemåder som udgangspunkt for sine malerier.