Aabenraa Kommune - Lån en kompetence

Den levende fortælling

Få besøg af den levende fortælling som springbræt til genrelæsning, emneforløb, rollespil, billledkunstprojekter m.m. Kun fantasien sætter grænser for koblingen mellem vores fortælling og din undervisning!

Fortællingen, den mundtlige overlevering, har siden tidernes morgen været kendt som et middel til at fange modtagerens interesse og overlevere et budskab, såvel i underholdning som i undervisning. Fortællingen udvikler bl.a. elevernes sprogforståelse, viden om udtryksformer, evnen til at lytte og reflektere samt øger deres ordforråd.

Vi er 2 lærere, der har været ansat ved Hjordkær Skole i mange år, og besidder dermed adskillige års erfaring i at undervise og formidle. Vi tilbyder at komme ud til jeres skole og gennemføre ”Den Levende Fortælling”.

Den Levende Fortælling læner sig fint op ad folkeskolens formålsparagraf, da den giver eleverne lyst til at lære samt gør dem fortrolige med dansk kultur og historie. Ligeledes komplementerer Den Levende Fortælling ”den gode skole”.

Vi fortæller alt inden for gys/gru samt folkeeventyr/sagn.

Hvor foregår det?
Vi kører ud til den enkelte skole

Lån en kompetence tilbuddet er forbeholdt folkeskoler i Aabenraa Kommune.

Transportpulje
Folkeskoler i Aabenraa Kommune kan få tilskud til transporten til dette tilbud. Læs kriterierne, og hvordan du og skolen gør: 
http://sundskole2020.dk/aaben-skole-og-dynamoen/transportpulje-til-aaben-skole/  

Carsten og Nina

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
45 min.
Pris:
Gratis
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Almindelig indvandresprog - Kultur og samfund, Dansk - Kommunikation, Dansk - Lytning, Drama - Dramaanalyse, Historie - Kronologi og sammenhæng
Fag:
Arbejdskendskab, Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Historie, Innovation og entreprenørskab, Kristendomskundskab, Medier, Nordisk sprog, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Vores besøg kan…
- understøtte undervisningen.
- indlede eller afslutte et emne i dansk, historie etc.
- styrke evnen til at lytte, forestille og fortolke.
- træne elevernes evne til at være en fastholdende lytter.
- styrke elevernes kreativitet og fantasi.
- træne elevernes visuelle oplevelse og færdigheder.