Teater Republique

Desertør

Halfdan Piskets prisbelønnede graphic novel på scenen.

Halfdan Pisket har skrevet og tegnet en trilogi om sin fars livsrejse fra den lille landsby mellem Tyrkiet og Armenien til deserterende soldat i den tyrkiske hær, tortureret fange og siden kriminel familiefar i København. Med scenografiske elementer af projektioner fra tegneserie, baserer Revolvers forestilling sig på trilogiens første del.

Her møder vi den unge desertør, James Pisket, i et tyrkisk militærfængsel. Mens han sidder der, tænker han tilbage på sin landsby og ungdom. En ungdom fyldt med håb for fremtiden, men som farves af mismod og tragedie, for langs grænserne vandrer ”de ansigtsløse”. Dem, som enten dræber eller hverver unge mænd til militærtjeneste. I fængslet reflekterer han over sit hjemland, over sig selv og sin familie. Bliver man en del af det bestialske, hvis man ikke kæmper imod?

Skuespiller Besir Zeciri spiller hovedrollen i Desertør
Foto

Sara Galbiati

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
75 kr.
Yderligere priser:
Fra 75 kr.
Max deltagere:
50 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser, Tekniske skoler
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Billedkunst, Dansk, Dramatik, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Læring om forfatterens fars opvækst i en lille by på grænsen mellem Armenien og Tyrkiet, og hvad krigen, kulturrevolutionen i Istanbul, militærfængslet, religionsstridigheder og længslen mod et bedre liv gør ved en landsby og de familier, der bebor den.

Se alle tilbud fra: