Grøn Guide

Det Minigrønne Flag

For at opnå Det Minigrønne Flag skal I opfylde 4 kriterier:

1. I skal starte med at vælge det tema, I gerne vil arbejde med. Det kan fx være mere natur på legepladsen, vand og vandets kredsløb, genbrug eller solens energi.

2. Derefter skriver I en kort plan med jeres ideer til, hvilke aktiviteter I vil lave, og hvorfor I vil arbejde med temaet. Det kan være, I gerne vil give børnene nogle gode forbrugsvaner, lære dem om naturens kredsløb eller give dem forståelse for, at solen er en energikilde.

Forløbet kan være intensivt i fx to uger, eller aktiviteterne kan strække sig over en længere periode, fx et helt år – det bestemmer I selv!

Planen, der beskriver tema, aktiviteter og begrundelse herfor samt tidsplan sendes til den grønne guide, som ”godkender den”. Planen må max. fylde 1 A4-side.

3. Mens I arbejder med temaet, skal I formidle jeres arbejde ”ud af huset”. Det kan være en udstilling på Farum Bytorv eller på et af kommunens biblioteker. I kan også få lokalavisen til at skrive en artikel. Eller noget helt tredje …

4. Når jeres projekt er ved at være slut, skriver I en kort opgørelse – nåede I planerne? Lavede I de planlagte aktiviteter eller måske nogle helt andre – og hvorfor?

Opgørelsen sender I til den grønne guide, som godkender den. Også opgørelsen skal være ganske kort.

Forløbet afsluttes med, at borgmesteren kommer og overrækker jer Det Minigrønne Flag og et diplom!

Hvis I gerne vil have inspiration til temaer og aktiviteter, kan I låne den grønne guides aktivitetskasser, som også indeholder et aktivitetshæfte. Læs mere under tilbuddet ”Leg med miljø” her på skoletjenesten.dk eller på den grønne guides hjemmeside.

Sted: Ude hos jer i dagtilbuddene

Det minigrønne flag Skoletjenesten undervisningstilbud

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
Nul, 1, 2, 3, 4, 5, 6
Læreplanstemaer:
  • Natur, udeliv og science
Læringsmål:
-