Gentofte Bibliotekerne

Djævleblod og dødssynder - dilemmaspil åbner litteraturen (5.-7. klasse)

Hvad er hovmod, og burde det være en dødssynd?
"Den store djævlekrig" er et dilemmaspil skabt over Kenneth Bøgh Andersens serie om djævlelærlingen Filip. Det er et spil der kredser om tematikken: hvad er godt og hvad er ondt? I spillet må dine elever i fællesskab klare sig igennem universet og både løse puslespil, finde skjulte ord og "drikke djævleblod" for at klare opgaven. Det er ikke nødvendigt at kende historien eller universet, inden I spiller.

Vi inviterer din klasse til at spille spillet, der er bygget over første bog i serien “Den Store Djævlekrig” af Kenneth Bøgh Andersen – om drengen Filip og hans oplevelser i Helvede. Børnebibliotekaren introducerer universet, så eleverne kommer i den rette djævelske stemning!

Om bogen:

Den døende Lucifer/Djævelen er ude efter en ond dreng, han kan oplære som sin arvtager. Ved en fejl bliver Filip kørt over i stedet for mobberen Søren, og Filip havner i Helvede. Vil det lykkes Lucifer at slå skår i dydsmønstrets godhed?
”Djævelens lærling” er første bind i serien ”Den store Djævlekrig”, på i alt seks bøger.

Serien er fuld af tankegods, om hvorvidt man er entydigt god eller ond. Findes det onde i os alle sammen? Hvad vil det egentlig sige at være ond? Hvordan kan man vide, at noget er godt, hvis der ikke er noget, der er ondt? Kan der være lys, hvis der ikke er mørke? Forfatteren leger med os, når han ikke portrætterer Djævelen som ultimativt ond. Han har også en lys side i sig. Han var engang én af Guds engle. Og den spændende og velskrevne serie med et plot, der er skruet fandens (!) godt sammen står også på skuldrene af Dantes Inferno og Miltons ”Det tabte paradis”. Men det behøver børn ikke lade sig tynge af. Første bog blev i øvrigt nomineret og vandt afstemningen af børn selv til Orla-prisen i 2006. 

Tidspunkt og tilmelding:
Tirsdage, onsdage og torsdage i uge 34-35 formiddag eller eftermiddag.

Booking: 

Skriv en mail til biblioteket på hbo@gentofte.dk mrk: Dilemmaspil

Om spillet:

Eleverne spiller i grupper à 4-5 elever.

Spillebogen guider jer igennem forskellige opgaver og gåder. Undervejs får i englevinger og djævlehorn som hhv. gode og dårlige points. Når I er kommet gennem porten til Helvede møder I Skumleskægs hus og byen, Lucifers slot, Skrigebjergene og Mareridtsmosen.  I møder karakterer og fænomener fra bogen, bl.a. Ravine, Satina og Azriel, gragorner, vargarer, de syv dødssynder og meget mere. Ved Sladremuren får I en helt speciel gåde. 

Spillet er skabt af Guldborgsund Bibliotek i samarbejde med spiludvikler Jeppe Herlev  i 2018. Det er afprøvet og tilrettet i samarbejde med skoleklasser. Det er udviklet under projekt Fang Fortællingen, hvor ti bøger blev iscenesat i samarbejde med ti forskellige biblioteker. Projektet fik støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen og Nordea-Fonden.                                                                                                                                    

 Djævleblod og dødssynder-dilemmaspil åbner litteraturen for de store
Djævleblod og dødssynder-dilemmaspil åbner litteraturen for de store
Foto

Fotograf: Christoffer Askman Photography

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
75 min.
Pris:
Gratis
Max deltagere:
-28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5., 6., 7.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Dansk, Kristendomskundskab
Læringsmål:
At eleverne forholder sig aktivt til eksistentielle problemstillinger gennem et konkret og spændende spil, der tager etiske og livsfilosofiske tematikker op.