Museerne Helsingør

En køjesæk fyldt med historier

Høje bølger og mågeskrig, salt og tjære. Af disen dukker Kronborg op, og bag Kronborg titter Helsingør frem med de gamle handelshuse og toldhuse langs havnen. Gennem flere århundreder mødte dette syn de tusindvis af søfolk og handelsskibe, der ankom til byen. Men hvad skulle de i byen? Hvad havde de med sig på skibene? Og hvad var det egentlig, de mødte i Helsingør for 200 år siden?

Vi inviterer jeres børn med på en rejse tilbage i tiden, hvor de kan opleve rejsen og fortiden med alle sanser. Vi skal lege søfolk, sejle med varer og betale told, som man gjorde dengang. Kroppen er med, fantasien kommer i gang, og det bliver næsten som at være der selv.
Rejsen består af to dele. Et forløb i jeres egen institution, hvor vi tømmer køjesækken, laster skibene og sætter kursen mod Helsingør, og et forløb på museet Skibsklarerergaarden, hvor vi går i land og møder husets beboere fra 1800-tallet.

Besøg på Museet Skibsklarerergaarden
Besøg i Skibsklarerergaarden
Foto

Museerne Helsingør

©

Museerne Helsingør

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
500 kr.
Yderligere priser:
Forløbet er gratis for institutioner i Helsingør Kommune + dækning af transportomkostninger til besøg i institutionen-

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Kommunikation og sprog
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
Læringsmål:
Forløbet kan bruges som en del af det pædagogiske arbejde med kulturelle udtryksformer og værdier fra de pædagogiske læreplaner.

Praktisk
Forløbet henvender sig til de store børnehavebørn. Forløbet tager 2 lektioner. En lektion i jeres egen institution, hvor museets personale kommer til jer, og en på Museet Skibsklarerergaarden.