C:NTACT

EN SOM DIG – fortællinger om ensomhed & isolation

C:NTACT’s virtuelle museum og nye forestilling, som er gratis, bryder tabuet om, at ensomhed er en noget man står alene med.

- Hvis du møder en ensomhed, må du aldrig lægge den i lommen. Du skal samle den forsigtigt op og kæle den under de små, sorte vinger, til den flyver bort, ” 

Det skrev forfatter Lone Munksgaard så smukt i digtsamlingen Hvis du møder en ensomhed. Alligevel ender mange med at lægge ensomheden i lommen, når først de møder den.

For mødet er som at træde ind i et ufravigelig mørke, som sætter sindet i dvale, mens kroppen føler uro.

Vejen til at erkende mødet med en ensomhed føles derfor som et langvarigt forhindringsløb, hvor udfordringerne kan gemme sig i sociale relationer, kærlighed, religion og selvisolation.

- Dengang forstod jeg ikke, at jeg i virkeligheden var ensom. Jeg havde en konstant uro i maven, men det at sætte ordet ’ensom’ på min situation forstod jeg ikke.

Sådan lyder det fra Anna Ines, der er fortæller i C:NTACT’S nye forestilling EN SOM DIG. Hendes møde med en ensomhed opstod efter et blomstrende venskab, der udviklede sig til en forelskelse og endte i en pludselig afvisning. Alene stod hun dér uden sin tætteste veninde og første forelskelse.

Christian som også medvirker i forestillingen, mødte allerede en ensomhed i folkeskolen, da han blev mobbet af sine klassekammerater. Selvhadet voksede, og for ham var den eneste udvej, at han fik sine egne vinger og fløj bort.

Men med hjælp fra familie og nye fællesskaber samlede Christian ensomheden forsigtigt op, kælede den under de små sorte vinger til den fløj bort, mens han selv stod på fast grund.

- Jeg har lært at kunne række ud og bede om hjælp. Hvis jeg ikke havde gjort det, stod jeg her nok ikke i dag, fortæller Christian

Ensomhedens Museum

Forskellige fortællinger om ensomhed er ikke kun begrænset til forestillingen. Eleverne kan også gå på opdagelse i C:NTACT’s virtuelle museum, der består af billeder, digte og videoer, som C:NTACT har fået tilsendt af en masse mennesker via et "open-call" på sociale medier under den seneste nedlukning. 

Ensomhedens Museum inviterer dig og dine elever på en digital oplevelse, hvor ensomhed bliver fortolket af på mange forskellige måder af mange forskellige mennesker.

 

Book billet til forestillingen

EN SOM DIG  har spillet på scenen for sidste gang i denne omgang.

Men man kan stadigvæk høre og opleve de unge fortællere, når de turnerer rundt på landet skoler og deler deres personlige historier om ensomhed og isolation.

Har du spørgsmål i forbindelse med din booking, så kontakt os på booking@contact.dk

 

Undervisningsmateriale med perspektiv  

Coronasituationen har gjort, at flere unge føler sig deprimeret og isoleret i en hverdag, hvor de allerede er meget alene. EN SOM DIG giver eleverne et helt unikt indblik i, hvordan ensomhed tager form på forskellige måder og situationer. I samarbejde med Ventilen Danmark og ensomhedsforsker Mathias Lasgaard har C:NTACT derfor udarbejdet en lærervejledning og undervisningsmateriale, som et supplement til undervisningen og forestillingen.

C:NTACT skaber også levende møder mellem jeres elever og vores fortællere, da vi afslutningsvis afholder en Q&A, der giver eleverne mulighed for at stille fortællerne spørgsmål. Her får eleverne får mulighed blive klogere på følelsen af ensomhed og nedbryde de fordomme, som følelsen kan have på sig.

Hvor ser jeg forestillingen?

Under spilleperioden vises forestillinger på teatret på Edisonsvej 10 på Frederiksberg, hvor der er mulighed for at streame live fra scenen d. 18. og 20. maj. 

Når I ikke at se med i denne omgang, kan I booke forestillingen eller sammensætte den med andre forestillinger efter jeres behov. Så aflægger vi skolen et besøg med en håndfuld fortællere. 

Har du spørgsmål i forbindelse med din booking, så kontakt på booking@contact.dk

               

 EN SOM DIG bryder tabuet om, at ensomhed er noget man står alene med.
Foto

C:NTACT/ Sasha Freemin

©

©C:NTACT

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Drama, Samfundsfag
Læringsmål:
Giver eleverne indblik i, hvordan ensomhed påvirker os, og hvordan man kan tackle det.

Se alle tilbud fra: