Kongernes Samling - Rosenborg Slot

Enevældens iscenesættelse (udskolen)

Undervisningsforløbet sætter fokus på fem af Danmarks konger, der har haft betydning for Danmarks udvikling fra valgkongedømme til enevælde og frem til grundlovens indførelse.

Undervisningsforløbet ”Enevældens iscenesættelse” sætter fokus på fem af Danmarks konger, der har haft betydning for Danmarks udvikling fra valgkongedømme til enevælde og frem til grundlovens indførelse.

Ved at tage udgangspunkt i elevernes egne muligheder for at iscenesætte sig selv perspektiveres der til fem specifikke danske kongers valg af iscenesættelse af dem selv igennem flere hundrede år. En iscenesættelse, der skulle vise, hvor mægtige og enestående kongerne var.
Undervisningen er baseret på en differentieret tilgang, og eleverne bliver gennem forløbet inddraget som en aktiv del af undervisningen, hvor de i samspil med læringspiloten, Rosenborgs underviser, blandt andet kommer til at undersøge og diskutere kongernes valg af iscenesættelse. Omdrejningspunkterne spænder lige fra Christian IV’s blodige tøj fra søslaget på Kolberger Heide, Frederik III’s voksbuste og marmorgemak, Rosenborgs imponerende riddersal med gobeliner af Christian V’s sejre i Skånske Krig, portræt af den unge Christian VII med rigsregalierne til den folkekære Frederik VII og hans underskrivelse af grundloven i 1849. Undervisningen afsluttes med perspektivering i skatkammeret, hvor de enevældige kongers kronjuveler og rigsregalier opbevares.

Målet med undervisningsforløbet er, at eleverne stiller sig kritisk over for, hvordan og hvorfor kongerne valgte at fremstille sig selv, samt opnår en sammenhængsforståelse og får et kronologisk overblik over de samfundsændringer, der ligger til grund for det danske samfunds udvikling frem til i dag.

BEMÆRK: Undervisningsforløbet er gratis for københavnske folkeskoler, når det bookes via Åben Skole. Tilmelding til et Åben Skole-forløb kan ikke foretages gennem webshoppen! Send i stedet for en mail til booking@kosa.dk eller ring til 3318 6055. Her bedes du oplyse følgende:

  • Ønsket dato for forløbet (gerne flere datoer)
  • Navn og postadresse på skolen
  • Lærerens navn og mobiltelefonnummer
  • Klassetrin/årgang
  • Antal elever og lærere
Enevældens Iscenesættelse
Undervisningsforløbet Enevældens Iscenesættelse
Foto

Nanna Claudius Bergø

©

Rosenborg

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
475 kr.
Yderligere priser:
Undervisningsforløbet er gratis for københavnske folkeskoler
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Dansk - Fortolkning, Historie - Historiebrug, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Eleverne skal opnå viden om, hvordan de selv, deres livsvilkår og samfund er historieskabte.

Eleverne skal opnå viden om de forudsætninger, der ligger til grund for at leve i et demokratisk samfund.

Eleverne skal udvikle en åben og analytisk indstilling til samtidens og andre perioders og kulturers udtryksformer.

Eleverne skal forholde sig til demokratiske grundværdier og spilleregler med henblik på deres egen deltagelse i samfundet.