Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø

Er der Tid?

Tag med på en opdagelsesrejse i Tiden.

Alting har en tid…

for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. 

En tid til at fødes, en tid til at dø.

Tag med på en opdagelsesrejse i Tiden. Filosoffer har gennem historien undret sig over, hvad tiden egentlig er for noget. Kirkefaderen Augustin siger til spørgsmålet om hvad tiden er: Spørg du mig, så ved jeg det ikke - spørger du mig ikke, så ved jeg det.

I religionerne leger man med tidsbegrebet i ritualerne, hvor den almindelige tid opløses i den hellige tid. Den almindelige, historiske tid også har en religiøs version med fx en frelseshistorie med skabelse og dommedag i enden, eller en cyklisk tid med evig liv, død og genopstandelse.

Dette projekt lægger op til at filosofere over, hvad tiden er og hvad den gør ved os. I kommer på en opdagelsesrejse i Tiden i en lokal kirke. Eleverne bliver rykket ud af det dagligdags tid og rum vha. et rammesat Lydbillede får vakt deres nysgerrighed på hvad tid er for noget. Et Lydbillede er et lydværk, hvor fortælling, musik og lyde vækker stemninger og tanker. I klassen kan I efterfølgende arbejde videre med tidens livsfilosofiske betydning og undersøger den rolle, som tiden spiller i religionerne og i hverdagslivet. I kan også bringe det idéhistoriske ved tiden med over i historiefaget og se på hvordan tid som begreb og som teknologi har spillet ind i menneskers liv. Dansk kan inddrages gennem digte om tid og gendigtning af lydbilledets tema: Alting har en tid.

MÅLGRUPPE: 7.-9. klasse

FAG: Kristendomskundskab, historie og dansk

LEKTIONER: 2-4 + Kirkebesøg (60 min)

PERIODE: Hele skoleåret

Tilmeldingsfrist: 2.9 2022

PROJEKTET INDEHOLDER:

• Hjemmeside m. lærervejledning mv.

• Lydbilledebesøg m. rammesætning i lokal kirke.

foto af lommeur i sand
Lommeur i tidens sand
Foto

anncapictures fra Pixabay

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
6 timer
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Historie - Kronologi og sammenhæng, Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Dansk, Historie, Kristendomskundskab
Læringsmål:
-