Esrum Kloster & Møllegård

Esrum og Nordens Dronning

Stor temadag for 5. årgang. Oplev historien gennem leg, rollespil og værksteder.
Året er 1400. Magrete 1. kommer til Esrum, og klosteret skal gøre klar til det fine besøg.

Året er 1400. Margrete d.1 har fået kronet sin søn Erik til konge af Danmark, Norge og Sverige og har dermed sikret samlingen af de tre lande i Kalmarunionen. Hun har nu tid til at beskæftige sig med andre ting og ønsker at mindes sin mor Dronning Helvig, der er begravet på Esrum Kloster. Derfor vil hun besøge graven og samtidig skænke to landsbyer til klosteret, der til gengæld skal holde messe for hendes mor til evig tid.

Klosteret skal gøre klar til det fornemme besøg og har brug for al den hjælp, de kan få fra både munke, stormænd og bønder. Eleverne deles op i de tre samfundsgrupper og skal lave middelaldermedicin, lære at bede og skrive med fjer og blæk, male korn og bage alterbrød, koge ”altervin”, skyde med bue og blive trænet til kamp af en kyndig instruktør.

Esrum og Nordens Dronning
Esrum og Nordens Dronning
Foto

Esrum Kloster & Møllegård

©

Esrum Kloster & Møllegård

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
4 timer
Pris:
Yderligere priser:
Minimums antal deltagere er 75. Pris aftales individuelt
Max deltagere:
120 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
5.
Kompetenceområde:
Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Kristendomskundskab - Kristendom, Historie - Kronologi og sammenhæng, Historie - Kildearbejde, Historie - Historiebrug
Fag:
Historie, Idræt, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Historie:
Kanonpunkt: Kalmarunionen
Kompetence mål: Eleven kan sammenligne væsentlige træk ved historiske perioder. Eleven kan med afsæt i enkle problemstillinger anvende kildekritiske begreber til at gøre rede for fortiden.

Kristendomskundskab
Kompetence mål: Eleven kan forklare, hvad kristendom er, og gengive hovedtræk i kristendommens historie, (herunder folkekirkens betydning i Danmark)