Thorvaldsen Samlingen på Nysø

Et venskab - H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsen

Med udgangspunkt i H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsens venskab snakker vi om, hvad en god ven er og kan. Vi ser museet og går en tur i Nysø Have. Eleverne udarbejder et venne-ark.

Hvad kan et godt venskab?

Med udgangspunkt i historien om H.C. Andersen og Bertel Thorvaldsens venskab, snakker vi om, hvad et godt venskab er og kan, og eleverne laver et ”venne-ark”. Vi ser museet med Thorvaldsens figurer og går en tur i Nysø Have, hvor vi snakker om, hvorfor HCA og BT kom her på Nysø, og hvad en herregård egentlig var dengang.

Bagrundsinfo: En af de gange, hvor H.C. Andersen tror allermindst på sig selv og sit talent for at skrive, er det Thorvaldsen, der får ham til at holde fast og fortsat tro på sig selv og sine drømme. De to venner ses bl.a. hos familien Stampe på Nysø, og her nyder mange gode stunder. Både H.C. Andersen og Thorvaldsen kom fra meget fattige kår, og for drenge som dem var der ikke store muligheder i gamle dage. Men de drømte begge om at lave lige præcis det, de allerbedst kunne lide: spille skuespil, synge, skrive og tegne. Det lykkedes – især fordi venner støttede op og troede på dem J I dag er de  begge verdensberømte J

Elever i Nysø Have indskolingen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Tale
Fag:
Billedkunst, Dansk
Læringsmål:
-