Fagbevægelsens Skoletjeneste

Fagbevægelsens Skoletjeneste

Vi tilbyder undervisning af skoleelever i 8.-10. klasse i hele landet. Undervisningen sætter fokus på Den Danske Model. Herunder lærer vi eleverne, hvilken rolle fagforeninger spiller i samfundet og for den enkelte. Og vi taler med de unge om, hvilke pligter og rettigheder de har både nu i deres fritidsjob og i fremtiden, når de bliver etableret på arbejdsmarkedet. Samtidig lærer vi dem forskellen på lovgivning og overenskomster.

Vi skaber undervisning i øjenhøjde med eleverne. Undervisningen kan veksle mellem oplæg, gruppearbejde, korte film og fælles diskussioner i klassen. Vi arbejder blandt andet med et dialogspil, som sikrer, at eleverne aktivt tager stilling til emnerne og problemstillingerne. Det vigtigste for os er at skabe indsigt og nysgerrighed hos eleverne. Det gør vi gennem dialog, debat og deltagelse. 

Det typiske undervisningsforløb varer halvanden time. Tidsrammen kan dog variere, alt efter hvad du som lærer ønsker. Undervisningen kan enten foregå som et led i en temauge eller stå som et selvstændigt oplæg. Hvis du som lærer har særlige ønsker, skal du endelig sige til. Så tilpasser vi undervisningen. Det vigtigste for os er at skabe værdifuld læring og indsigt hos dine elever. 

To elever spiller dialogspil
Her spilles vores dialogspil.
Foto

Grafisk Afdeling/Stefan Cavalieri

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Arbejdskendskab - Virksomhed og arbejdsmarked, Samfundsfag - Politik, Uddannelse og job - Arbejdsliv, Uddannelse og job - Fra uddannelse til job
Fag:
Arbejdskendskab, Samfundsfag, Uddannelse og job
Læringsmål:
Fra 8.-9. klasse bidrager Fagbevægelsens Skoletjeneste til at dække Fælles Mål for samfundsfag og de obligatoriske undervisningskrav under temaet Uddannelse og job.

Eleverne lærer bl.a. om:
- Fagbevægelsens rolle i det danske samfund
- Den danske arbejdsmarkedsmodel
- Rettigheder på arbejdsmarkedet - også i fritidsjob