Salaam Film & Dialog

Film & dialog om klima

Lær mere om klima igennem spændende film og dialog, på din skole i Frederiksberg og Århus Kommuner, for kun 20 kr. pr. elev. Vi tilbyder arrangementer til alle klassetrin og ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området.

Læs mere om vores spændende filmtilbud om klima og vores forhold til naturen herunder: 

Myter fra Amazonas

I “Giganternes vej” møder vi pigen Oquirá, der er 6 år og lever i Brasiliens jungle. Hun leder efter træ til den perfekte fløjte, som hun præsenterer for stammens ældste i en flot oplevelse af naturens cyklus, tegninger og andinsk musik. I “Regnskovens hemmelighed” fortælles myten om Amazon-flodens oprindelse. Bedstefaren til to nysgerrige brødre er den eneste, der ved, hvor der findes vand i regnskoven. Men drengene vil lære hemmeligheden at kende for enhver pris.
Klassetrin: 0.-3. klasse
Fag: Dansk, billedkunst, natur/teknologi, musik
Film + oplæg: 30 min. + 45 min. oplæg

Månens vogter

I en magisk verden tilhører nogle væsner natten, mens andre tilhører dagen. De gamle vogtere af månen og solen skal afløses, og den unge, intetanende faun Mune vælges som månens vogter i stedet for Leeyon, som i arrigskab stjæler solen. Mørket sænker sig, og da Mune har svært ved at holde månen fast i sin bane, står verdens undergang for døren. Sammen med den nye solvogter Sohone og vokspigen Glim må Mune genoprette døgnets balance.

Oplæg: Hvordan har mennesket til alle tider fortalt historier om at opretholde en balance i verden mellem mørke og lys, kulde og varme, ondt og godt?
Kan eleverne huske fortællinger fra myter og religioner? Hvad betyder sådan en balance for os i dag? Hvad gør vi os fx af tanker om bæredygtighed?

Hent UV.-materiale her
Klassetrin: 2.-6. klasse
Fag: Dansk, kristendom, billedkunst
Film & oplæg: 86 min. + 45 min. oplæg

Klimaaktivisme og debat i Danmark: 70/30

I 2019 gik tusindvis af danske børn og unge på gaden. De droppede skolen for at demonstrere for klimaet, mobiliserede deres forældre og bedsteforældre og krævede handling NU! Da der samme år blev udskrevet valg, stod det klart, at en grøn klimapolitik trak stemmer, og med ét kom klimaet øverst på dagsordenen. Dokumentaren “70/30” viser den nye regerings udfordring ved at sætte handling bag valgløfterne. Kan politikere, borgere og erhvervsliv finde hinanden og gøre Danmark til et grønt foregangsland – eller vil ambitionerne drukne, i takt med at den nye klimalov møder virkeligheden?
Klassetrin: 7. til ungdomdsuddannelser
Fag: dansk, samfundsfag
Film + oplæg: 98 min. + 45 min. oplæg

Færøerne, tradition og miljøkrise: Øen og hvalerne

Færøernes storslåede natur lægger en smuk, dramatisk ramme om indbyggernes liv – og om ”Øen og hvalerne”, en billedskøn dokumentar fra øriget, hvor menneske og natur har levet med og af hinanden siden tidernes morgen. Men tiderne skifter, og nu er menneskets aftryk på planeten også nået helt op nordpå. Forureningen af havene gør fiskene giftige og folk syge, men fiskeriet er en integreret del af færingernes kultur og selvforståelse. En læge med et godt hjerte er fanget i midten af dilemmaet. En fængslende film om traditioner, sammenhold og tillid i skyggen af en usikker fremtid.
Klassetrin: 7. til ungdomsuddannelser
Fag: Dansk, billedkunst,
Film & oplæg: 81 min. + 45 min. oplæg

Still fra filmen "Månens vogter"
Still fra filmen "Månens vogter".

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
20 kr.
Yderligere priser:
20 kr. pr. elev

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Filmkundskab - Filmanalyse, Geografi - Kommunikation, Geografi - Undersøgelse, Kristendomskundskab - Ikke-kristne religioner..., Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Medier - Medieanalyse, Musik - Musikforståelse, Natur/teknologi - Kommunikation, Samfundsfag - Politik, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold, Samfundsfag - Økonomi
Fag:
Billedkunst, Dansk, Geografi, Kristendomskundskab, Musik, Natur/teknologi, Samfundsfag
Læringsmål:
Lær mere om klima igennem spændende film og dialog, på din skole i Frederiksberg og Århus Kommuner, for kun 20 kr. pr. elev. Vi tilbyder arrangementer til alle klassetrin og ungdomsuddannelser med flerkulturelle oplægsholdere eller eksperter inden for området.

Se alle tilbud fra: