Odsherred - Åben Skole

Filmproduktion

Filmproduktion er for 4.-6. klasse. Eleverne arbejder i mindre grupper (3-4 pers.) og bruger deres egne smartphones til at filme med. Børnene får en indføring i grundlæggende filmteknikker og i visuel fortælleteknik og slutter med at producere deres egne film, som ses i klassen ved afslutning.

Visuelle fortælleteknikker som filmproduktion udvikler sig kraftigt i disse år. Behovet er tydeligt. Flere og flere unge går med en filmskaberdrøm eller måske bare med et ønske om at få styr på de basale teknikker. I dette forløb får eleverne sat det basale produktionsforløb i system. Eleverne bliver introduceret til de grundlæggende arbejdsmetoder. I praksis lærer de dels om planlægningsfasens elementer fra idé til produktion af manuskript og storyboardet, optagelser og redigering. De lærer filmsprogets forskellige facetter, f.eks. betydningen af valg af kameravinkler, lys og lyd. Eleverne udvikler idéen, laver storyboard og filmer som udgangspunkt 3 pr. hold. De bruger semiprofessionelt kameraudstyr (deres egen smartphone), og efterfølgende lærer de at redigere på egne (eller skolens) computere. Her bruges det redigeringsprogram, som allerede er på pc'en.

Når filmene er klippet færdig, skal de publiceres.

TEKNIK: Elever/skolerne skal have pc med et (gratis) videoredigeringssoftware. F.eks. MovieMakee eller en 'free' udgave af programmet Sony Vegas Movie Maker.

Når du booker, skal du skrive følgende: antal elever, klassetrin og spor samt dit telefonnummer.

Underviser Claus Starup er uddannet pressefotograf med bl.a. videoproduktion til tv. Efterfølgende med videregående uddannelse i filmproduktion (Filmskolen i Avedøre) som del af multimediedesigneruddannelsen.

Filmproduktion

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
350 kr.
Yderligere priser:
350 kr. ex moms pr. time

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Fremstilling
Fag:
It og medier
Læringsmål:
Eleverne får en indføring i de grundlæggende filmteknikker. I praksis lærer de om planlægningsfasens elementer fra idé til produktion af manuskript og storyboardet.

Se alle tilbud fra: