Kongernes Samling - Rosenborg Slot

Frederik 4.s hofskole for begyndere (dagtilbud)

Frederik 4.s hof har brug for nye adelsfolk, og gennem historiske fortællinger og sjove opgaver undersøger vi, om børnene kan blive en del af Frederik 4.s hof på Rosenborg.

Hoffet på Frederik 4.s tid var stort og skulle varte både kongen, hans familie og gæster op. I undervisningsforløbet ”Frederik 4.s hofskole – for begyndere” er opgaven for børnene sammen med læringspiloten at finde et nyt hof til kong Frederik 4. og Rosenborg Slot. Forløbets overordnede mål er at lære børnene at tage på tur og gå på museum. Børnene får yderligere et indblik i den historie, der har været med til at skabe det liv og samfund, som vi lever i i dag. Herigennem kan børnene på sigt opnå en forståelse af, at de selv er historieskabte og historieskabende.

Gennem fortællinger og aktiviteter afprøver børnene, om de har det, der skal til for at blive en del af Frederik 4.s kongelige hof. De hører om Frederiks 4.s oldefar Christian 4., der byggede slottet som sommerhus og gik i blodig krig mod svenskerne, hvor han mistede sit ene øje. Skjulte monogrammer og historier i lofterne skal desuden findes, og musik høres liggende på slottets fine gulve. I riddersalen prøver børnene at gå, bukke og neje korrekt, og ikke mindst så øver de sig på at blive en rigtig adelig. Vi oplever de dyrebare kongekroner, der bevogtes i skatkælderen dybt under Rosenborg Slot. Måske er børnene også så heldige, at de ligesom Frederik 4. får lov at skabe deres helt eget våbenskjold og dermed kan kalde sig adelige i Frederik 4.s hof.

Forløbet forholder sig til følgende emner inden for de pædagogiske læreplaner: Kommunikation og sprog, Krop, sanser og bevægelse samt Kultur, æstetik og fællesskab.
Målgruppe: Børnehavebørn (4-6 år). Max. 15 børn
Varighed: 90 min. inkl. våbenskjoldsværksted 
Pris: 575 kr.

Forløbet kan bookes ved at kontakte bookingafdelingen. Send en mail til booking@kosa.dk eller ring til 3318 6055. Her bedes du oplyse følgende:

  • Ønsket dato for forløbet (gerne flere datoer)
  • Navn og postadresse institutionen
  • Pædagogens navn og mobiltelefonnummer
  • Alderstrin
  • Antal børn og voksne

Bemærk venligst at forløbet er gratis for københavnske daginstitutioner. 

 

Hoflektion i Christian 4.s sengekammer på Rosenborg Slot
Hoflektion i Christian 4.s sengekammer på Rosenborg Slot
Foto

Nanna Claudius Bergø

©

Kongernes Samling

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
575 kr.
Yderligere priser:
Undervisningsforløbet er gratis for københavnske daginstitutioner
Max deltagere:
15 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
Læringsmål:
Forløbets overordnede mål er at lære børnene at tage på tur og gå på museum. Desuden at udvikle sprog, bevægelse og at modtage og forstå en besked. Gennem fortællinger om Frederik 4.s tid og forskellige øvelser giver forløbet i øvrigt børnene indblik i en bid af den danske historie.