Fuglsang Kunstmuseum

Friis, fnis og fortællinger

- et fabulerende og lattermildt undervisningsforløb i relation til Fuglsang Kunstmuseums særudstilling UDENDØRS – landskabsmaleren Hans Friis.

Friis, fnis og fortællinger er et fabulerende og lattermildt undervisningsforløb i relation til Fuglsang Kunstmuseums særudstilling UDENDØRS – landskabsmaleren Hans Friis. Her vil den gamle naturelsker Hans Friis (1839-92) og hans intense og eventyrlige billeder af dansk natur danne inspiration og afsæt for vild fortælleglæde og sprudlende fantasi.

Med ny viden om fortællingens kraft som kreativt værktøj til at bringe kunsten i spil har museet udviklet nye forløb, som inviterer elever fra mellemtrinnet til små hyggelige fortællesaloner i hele december. Eleverne arbejder sammen to og to eller i mindre grupper med at skabe fantastiske og sjove fortællinger, som efterfølgende præsenteres for de andre i klassen.

Det bliver storytelling, nutidig kunstformidling, julehygge, højt til loftet, julegodter, samvær, samskabelse – og Friis, fnis og fortællinger.

Stille efterårsmorgen med vand, dis og landskab.
Hans Friis: Efterårsmorgen. 1888.
©

Samlung. Michael Horn.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fremstilling, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Drama - Dramaproduktion, Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Billedkunst, Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Sproglig udvikling
Læringsmål:
Eleven kan kommunikere med billeder.
Eleven får erfaring med udstilling af kunst.
Eleven kan formulere
egne oplevelser og sansninger i æstetisk sprog.
Eleven kan udtrykke en
æstetisk teksts stemning.