C:NTACT

HAD VED FØRSTE KLIK

En workshop, der med humor og debat sætter fokus på had på nettet.

Hvorfor er det egentlig okay at skrive hadbeskeder til hinanden, så længe det ”bare” foregår på nettet?

Det sætter komiker Martin Nørgaard spørgsmålstegn ved, når han med humor reflekterer over unges adfærd på nettet i sit standupshow.

Dertil kan man booke en workshop med eleverne, som er faciliteret af en medarbejder fra C:NTACT. Workshoppen tager ikke alene udgangspunkt i elevernes refleksioner om showet, men udfolder ligeledes en række opgaver og film, som er særligt udviklet til workshoppen. Opgaverne inviterer til debat mellem eleverne om grænsen for, hvad man kan tillade sig at gøre og sige til hinanden online.

Show og workshop kan bookes i en samlet pakke, men formaterne kan også bookes hver for sig.

HAD VED FØRSTE KLIK har til formål at gøre eleverne opmærksomme på, at internettet er en del af virkeligheden, og at handlinger og ytringer på nettet kan have virkelige konsekvenser. For livet online er lige så ægte som livet offline, nu hvor internettet er en indgroet del af unges hverdag.

Undervisningsmateriale med perspektiv

Lærere kan bygge videre på showet samt workshoppen ved at gøre brug af det unikke undervisningsmateriale, der er udviklet til at styrke elevernes digitale dannelse. Det lader dem reflektere over egen og andres internetadfærd ved at analysere, hvordan digitale budskaber skinner igennem.

Samtidig får de også en større forståelse for ytringsfrihed og demokrati, da de får en øget viden om propaganda og negative fællesskaber på internettet.

Hvordan afholdes workshoppen

Under normale omstændigheder ville C:NTACT åbne dørene op for teatret på Edisonsvej eller aflægge skolerne et besøg, men grundet corona-restriktionerne har C:NTACT omdannet forløbet til onlineformater, som giver både elever og lærer et afbræk fra den traditionelle Zoom-undervisning.

Forløbet får eleverne til at reflektere over, hvilke konsekvenser hadbeskeder på nettet har.
©

C:NTACT

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis
Yderligere priser:
C:NTACT udbyder et begrænset antal HAD VED FØRSTE KLIK gratis. Herefter koster workshoppen 15.000 kr. pr. forløb (ekskl. moms)

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Drama, Samfundsfag
Læringsmål:
Skabe digital dannelse hos eleverne ved at gøre dem opmærksomme på, at internettet er en del af virkeligheden, og at handlinger og ytringer på nettet kan have virkelige konsekvenser.

Se alle tilbud fra: