Thorvaldsen Samlingen på Nysø

H.C. Andersen og herregårdene

Ligesom H.C. Andersen kommer eleverne i forløbet her også "ud i det grønne" for at blive inspireret til en kreativ proces. Samtidig bliver de klogere på H.C. Andersens besøg på herregårdenes "fe-verden", der altid inspirerede ham til at skrive.

I forløbet hører eleverne om H.C. Andersens venskab med familien Stampe, og i Nysø Have skal eleverne ud og indsamle egne ord, som de sammen med forskellige ord fra H.C. Andersens eventyr sætter sammen til en digtcollage. Eleverne prøver også at skrive/tegne med pen, blæk og fjer. 

H.C. Andersen besøgte mere end 30 herregårde i sit liv, og Nysø var en af dem, hvor han opholdt sig længst tid ad gangen. Han kaldte herregårdenes verden for en ”fe-verden”, og livet ude på landet – ”ude i det grønne” – inspirerede ham altid til at skrive. Hos familien Stampe skrev han bl.a. sit første udkast til ”Nattergalen” og det vigtige lille eventyr ”Der er forskel”.

Bemærk, at selve herregården Nysø fungerer som privat bolig og ikke er åben for besøgende. Thorvaldsens atelier i den indre have er i privat eje og derfor heller ikke åbent for besøgende.

H.C. Andersen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
750 kr.
Yderligere priser:
Gratis for folkeskoler i Vordingborg Kommune

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
4., 5., 6.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling
Fag:
Dansk
Læringsmål:
Er på vej ...