Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum

Herregård og håndværk

Vi dykker ned i Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseums største genstand, hovedbygningen, og tager med udgangspunkt i håndværket bag konstruktionen livtag med begreber som produktion, leveforhold og arkitektur i et historisk perspektiv.

Vi besvarer igennem en række forskellige kreative og sanselige aktiviteter spørgsmålet: Hvad er en herregård? En herregård er nemlig mange ting: Landskab, bygninger og mennesker.

Vi ser på former, perioder og stilarter og bygger vores egne modeller.

Eleverne bliver bekendt med historiske arbejdsprocesser med at omdanne naturens ressourcer til byggesten. Eleverne introduceres for arbejde med et historisk byggesæt og afprøvningen og undersøgelsen af historiske teglstensforbandter, buekonstruktioner og stilarter.

Historiske herregårdskonstruktioner
Det er svært ikke at blive begejstret for historiske konstruktioner og byggematerialer.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
3 timer
Pris:
1250 kr.
Max deltagere:
29 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Arbejdskendskab - Job og karriere, Billedkunst - Billedfremstilling, Dansk - Fremstilling, Fysik/kemi - Perspektivering, Håndværk og design - Design, Historie - Kildearbejde, Historie - Kronologi og sammenhæng, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Undersøgelse
Fag:
Billedkunst, Elevernes alsidige udvikling, Fysik/kemi, Håndværk og design, Historie, Matematik, Natur/teknologi
Læringsmål:
Igennem æstetiske læringsformer til understøttelse af de forskellige kompetenceområders læringsmål opnår eleverne en forståelse af historiske omstændigheder knyttet til arkitektur og produktion.

Kanonpunkter: Absalon, Kalmarunionen, Christian IV, Grundloven 1849, Systemskiftet 1901.