Gl Holtegaard

HOVED I ROSA LYS / Formidlingsværksted

Den svenske maler Isaac Grünewald (1889-1946) forargede og fascinerede i begyndelsen af 1900tallet den svenske og danske offentlighed med sit farvestærke Paris- og Matisse inspirerede maleri, sin flamboyante tøjstil og sin stålfaste tro på et nyt dekorativt og ekspressivt malerisk udtryk.

Udstillingen HOVED I ROSA LYS - Isaac Grünewald og den dekorative ekspressionisme introducerer den svenske modernistiske maler Isaac Grünewalds maleri fra især 1910erne og 20erne.

Her er udtrykket især præget af en undersøgelse af samspillet mellem stærke og klare farver – ofte komplementærfarver. Tidligere tiders forestillinger om maleriet som en mere eller mindre naturtro gengivelse af den sete virkelighed ryger over skulderen til fordel for en eksperimenterende tro på originalitet i det kunstneriske udtryk og på farven som en egen udtryksfuld kraft.

Udstillingen viser malerier og et enkelt filmværk fra Grünewalds hånd med gennemgående temaer som storbyen, naturen/landskaber, blomstermotiver samt selv- og venneportrætter.

Formidlingsværksted (2 t./900 DKK)

Dialogbaseret omvisning efterfulgt af et besøg i udstillingens kreative formidlingsværksted. I værkstedet skal eleverne udfolde sig kreativt og skabende med inspiration fra udstillingen.

Isaac Grünewald, Självporträtt (1912)
Isaac Grünewald, Självporträtt (1912)
Foto

Lars Engelhardt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
900 kr.
Max deltagere:
27 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Håndværk og design - Design
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design
Læringsmål:
- Oplevelse, forståelse og refleksion over moderne kunst
- Kompetencer i billedanalyse
- Styrke sproglige og sociale færdigheder
- Fællesskab og sammenhold
- Indsigt i kunst og kulturhistoriske forhold (Skandinavien, Europa)
- Udtrykke sig via billedkunstens udtryksformer