Bornholms Kunstmuseum

Hvad er et kunstmuseum

Vi giver os god tid til at fornemme arkitekturen og går på opdagelse, ser på farver og kunstværker og hører et par gode historier bag malerierne.

Kunstmuseets arkitektur og samling er betagende og dragende – selv for de yngste museumsgæster! Men må man røre, må man løbe, må man råbe? Nej, nej, nej – det må man ikkeee… Men hvad må man så?
Vi snakker etik, rammer og muligheder i børnehøjde, mens vi går igennem museets fascinerende rum og samling.
For nogle elever er besøget det første møde med et kunstmuseum. Derfor skal forløbet handle om den vigtigste færdighed, man skal bruge på et kunstmuseum: At kunne se! Med udgangspunkt i en undersøgelse af den lige og den krumme linje lærer børnene at analysere og konstruere alle former. Bagefter er de godt klædt på til at se på kunsten.
På vores vej rundt giver vi os tid til at fornemme former, detaljer, farver og lyset i den storslåede arkitektur og i udvalgte kunstværker. Eleverne skal selv hele tiden være aktive ved at se, analysere og tegne.
Omvisningen er dialogbaseret, og det vigtigste formål er at give plads til elevernes spontane begejstring og sans for detaljer. Forløbet skal give eleverne en positiv oplevelse og tryghed ved at være på et kunstmuseum og en tilfredsstillelse ved selv at kunne analysere maleriers formsprog. På den måde bliver det første møde med kunstmuseet forhåbentlig en god grundsten for fremtidige museumsbesøg.

Praktisk information:
Når du booker læringsaktiviteten, så husk at skrive ønskede datoer og tidspunkter, antal elever og klassetrin. Desuden skolens navn og kontaktperson, tlf. og e-mail.

Baggrundsmaterialer:
Før besøget kan I med fordel se Bornholms Kunstmuseum på Google Cultural Institute.
I kan desuden orientere jer i bogen ”Billeder fra Bornholms Kunstmuseum” skrevet af museumsdirektør Lars Kærulf Møller – pocket book-size og underholdende opslagsværk om museets samling.
Efter besøget kan I downloade de særlige ”eftertankeark” fra museets hjemmeside til brug tilbage på skolen.

 

Vil du vide mere om Skoletjenesten Bornholm?

www.skoletjenesten.dk/Bornholm Skoletjenesten

Skal du på lejrskole på Bornholm?

Find undervisningsaktiviteter, inspiration, rejseinformationer, overnatningssteder og andre praktiske oplysninger:

 www.lejrskole.bornholm.info

Bornholms Kunstmuseum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
Yderligere priser:
25 kr. pr. elev, min. 600 kr. pr. forløb
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Billedkunst - Billedkommunikation, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedanalyse
Fag:
Billedkunst, Dansk