Skovgaard Museet

Hvad er meningen?

Et forløb til dig, der gerne vil blive klogere på bibelhistorie og Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke
Hvad er meningen? er et interaktivt formidlingstilbud om livets store spørgsmål. Det tager udgangspunkt i Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke med bibelske motiver og er vedkommende, sjovt og lærerigt for særligt skoleklasser og konfirmander.

Målet med, "Hvad er meningen?" er at stimulere sanser, fantasi og intellekt og bidrage til nye oplevelser af Skovgaards udsmykning i Viborg Domkirke. I bestemmer selv, om dagens tema skal tage udgangspunkt i Det nye testamente og temaet Fællesskab og ensomhed eller om I vil arbejde med Det gamle testamente og temaet Skyld og tilgivelse

Hvad er meningen? skal give elever og konfirmander en forståelse for nogle af de kristne motiver i domkirken, så de kan relatere dem til sit eget liv og opnå en forståelse for vores fælles kulturelle arv.

Film - spil - tavle
Hvad er meningen? består af tre dele, som giver forskellige tilgange til Joakim Skovgaards værker. Vi begynder på museet, hvor vi ser en kort film. Derefter går vi i domkirken, hvor vi spiller spillet "Hvad er meningen?". Vi slutter på museet, hvor eleverne med udgangspunkt i egne historier skal lave en tegneserie. 

Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke
Joakim Skovgaards udsmykning af Viborg Domkirke

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
1000 kr.
Max deltagere:
24 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
3., 4., 5., 6., 7., 8.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedkommunikation, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik
Fag:
Billedkunst, Dansk, Kristendomskundskab
Læringsmål:
Hvad er meningen? er et interaktivt formidlingstilbud om livets store spørgsmål.

Se alle tilbud fra: