Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Hver fugl synger med sit næb – et (sang)projekt om Grundtvig

I projektet skal eleverne arbejde med tre sange af Grundtvig: Jeg gik i marken og vogtede får, Velkommen i den grønne lund, Morgenstund har guld i mund. Eleverne skal møde selveste Grundtvig i form af en skuespiller, der i tre korte film introducerer de tre sange. Til hver sang er der øvelser og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med projektets tematikker, den gode fortælling, fællessang og glæden ved livet.

Hver fugl synger med sit næb stammer fra en af Grundtvigs sange, og det er netop Grundtvigs sange og salmer, der er projektets omdrejningspunkt. I projektet møder eleverne selveste Grundtvig i form af en skuespiller, der i tre korte film introducerer de sange, som eleverne skal arbejde med:

  • Jeg gik i marken og vogtede får
  • Velkommen i den grønne lund
  • Morgenstund har guld i mund

Gennem sangene får eleverne et begyndende kendskab til Grundtvig og hans tanker. Til hver sang er der øvelser og opgaver, hvor eleverne skal arbejde med projektets tematikker; den gode fortælling, som her er den bibelske fortælling om hyrdedrengen David, der bliver konge, fællessang og glæden ved livet.

Til projektet har et børnekor indsunget de tre sange, og sammen med koret kan klassen lære at synge sangene. På den måde klædes eleverne på til at blive en del af den unikke danske tradition fællessang. En tradition, som Grundtvig har haft stor betydning for, og som efterhånden har fået en indgroet plads i dansk kultur med sange til alt fra glædelige til sørgelige begivenheder.

Projektet afsluttes med et sangarrangement, som er udviklet i samarbejde med Sangkraft Randers, og der vil derfor være fokus på elementer fra korsang, fx opvarmning og sangteknik. Arrangementerne afvikles i lokale kirker sammen med en sangkonsulent og en organist fra Sangkraft Randers.

Det er muligt at streame sangarrangementet, så det kan gennemføres på skolen.

Hver fugl synger med sit næb - et (sang)projekt om Grundtvig
Illustration: Børn i kirken.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3.
Kompetenceområde:
Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Kristendom, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Musik - Musikudøvelse
Fag:
Kristendomskundskab, Musik
Læringsmål:
Målene for projektet er, at eleverne får et begyndende kendskab til Grundtvig og til nogle af de temaer, som betød noget for ham, nemlig fællessang, den gode fortælling og glæden ved livet.

Det er endvidere projektets mål, at eleverne erfarer, hvordan temaerne fra tre af Grundtvigs sange er genkendelige og har betydning for deres liv i dag.
Endelig er det også projektets mål, at eleverne kan synge med på projektets sange i fællesskab med andre.