Folkekirkens Skoletjeneste i Randers, Favrskov og Hobro-Mariager

Hvor der er vand, er der liv

I projektet skal eleverne arbejde med vandets betydning for liv. Vand er afgørende for det biologiske liv og for det kredsløb, som mennesker, dyr og natur er en del af. Men vand kan også forstås symbolsk som noget, der giver menneskets håb og lader nyt vokse frem.

Hvor tit mon du tænker over vandets alder? Tænker over det kredsløb, der får det 10.000 år gamle vand til at cirkulere fra undergrunden, gennem jordlagene, ind i planternes rødder, op i skyerne, ind i duggens dråber, ind igennem huden, ned gennem svælget og ud i alle kroppens porer. Når vi følger vandet, følger vi også menneskets forbundethed med verden – og den er da for vild!

Vandet giver sammen med solens stråler og jordens muld næring til planter og træer. Eleverne skal gå to veje i undersøgelsen af vandet; dels skal de se på vandet i naturens kredsløb, og dels skal de se på, hvordan vand optræder i kristendommen, både i den bibelske skabelsesberetning og som en kilde til forundring, fortællinger og symboltænkning.

Som en central del af forløbet skal eleverne på et kirkebesøg, hvor de skal lytte til en lydfortælling skabt af teatergruppen Carte Blanche. En lydfortælling er et lydværk, der kombinerer fortælling, musik og reallyd, og som her i projektet har fokus på et udvalgt tema. Kirkebesøget er et centralt element i projektet, der lægger op til det videre arbejde i klassen.

Hvor der er vand, er der liv

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 2., 3., 4.
Kompetenceområde:
Kristendomskundskab - Bibelske fortællinger, Kristendomskundskab - Livsfilosofi og etik, Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering
Fag:
Kristendomskundskab, Natur/teknologi
Læringsmål:
Projektets formål er at give eleverne indsigt i, hvad vand er, og hvilken betydning vand har for liv.

Det er endvidere projektets mål, at eleverne i mødet med et lydbillede får en sanselig-stemt erfaring af vand og liv samt indsigt i, at verden er til forud for mennesket.