Kongernes Samling - Rosenborg Slot

I røg og damp – i fodsporet på kong Christian 4. (børnehaver)

Vi fokuserer på de gode og dramatiske fortællinger om den berømte Christian 4. og hans elskede slot, Rosenborg.

Christian 4. er en af de konger, som vi ved mest om. Og fordi han efterlod sig en stor mængde breve, kan vi komme helt tæt på at forstå, hvem han var som person. Han efterlod sig også Rosenborg, der med alle sine møbler, billeder og kunsthåndværk vidner om en konge, der også har efterladt sig helt håndgribelige spor. Sporene efter kongen opleves med hjælp af mundtlig historiefortælling, dialog og hands-on-elementer.
Forløbet tager klassen med gennem kongens liv, som de oplever gennem mundtlig historiefortælling, dialog og hands-on elementer. Her oplever de bl.a. kongens krone på tæt hold, ser hans blodplettede krigstøj og hvor, han gik på toilettet.

Efter en tur indenfor på slottet, går vi samlet over i vores Læringshus, hvor børnene får lov til at lave en krone. Fokus er, at en krone ikke bare er en krone, men at alle symbolerne betyder noget forskelligt. Kronen får børnene med hjem efterfølgende. 

I Christian 4.s fodspor
I Christian 4.s fodspor
Foto

Peter Nørby

©

Peter Nørby

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1½ time
Pris:
575 kr.
Max deltagere:
12 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
3, 4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Krop, sanser og bevægelse
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog
Læringsmål:
Forløbet forholder sig til følgende emner inden for de pædagogiske læreplaner: Sprog, Krop og bevægelse samt Kulturelle udtryksformer og værdier