Helsingør åben skole & dagtilbud

I teatret med Helsingør Teater

Alle 1. og 5 klasser skal en tur i teateret og opleve en teaterforestilling. De udvalgte forestillinger i 2022-2023 er Tandfeen og Kontiki 101 dage.

1. klasse
Tandfeen

Hvad stiller man op, når man har fået en lillesøster, som skriger så meget, at ens forældre begynder at skændes?
Anton giver sin lillesøster bort – til Tandfeen…! Men bagefter fortryder han, og må drage helt alene ud for at finde Tandfeens slot og få sin søster tilbage….

En drømmerejse gennem nattens by, hvor alle eventyrets figurer er vågne. Tre mænd i et følsomt, komisk og til tider hæsblæsende ensemblespil – med brug af dukker, masker, overdådige kostumer og fortættede musikalske stemninger.

7/9, 8/9, 12/9, 13/9 på Kulturværftet.

5. klasse
Kontiki 101 dage 

En musikalsk forestilling om at rejse ud i verden, ud mod solen og det ukendte, og her stifte bekendtskab med sit eget, indre kompas. 
Havet er for eventyrere med virkeligt mod. For havet er stort, rigtig stort. Det er som en ørken; når du befinder dig dér, er du helt alene, der er kun dig og havet og stjernerne over dig, intet andet. På havet er du meget, meget lille. Og sejler du ud på de store oceaner i en båd, så tager du dit eget og dine medrejsendes liv i dine hænder - så vær forsigtig hvem du rejser med.

‘KONTIKI’ tager afsæt i den norske antropolog og videnskabsmand Thor Heyerdahls bedrift af en ekspedition. I 1947 stævnede han og fem venner ud fra Limas havneby Callao i Peru med kurs mod Polynesien. En farefuld færd og et vovemodigt eventyr på det simple fartøj: Tømmerflåden.

14/11, 15/11, 16/11 på Kulturværftet.

Læs mere om Helsingør Teater her.

Foto fra forestillingen der viser tre mænd på et skib.
Glimt fra forestillingen Kontiki 101 dage.
©

Nørregårds Teater m. fl.

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
50 min.
Pris:
Gratis

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
1., 5.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Lytning, Dansk - Læsning, Elevernes alsidige udvikling
Fag:
Dansk, Elevernes alsidige udvikling
Læringsmål:
Formålet er, at alle elever på de udvalgte klassetrin får en teateroplevelse som en del af den almene dannelse og variation i undervisningen. Forestillingen kan anvendes i tilknytning til læringsforløb i udvalgte fag, fx litteraturlæsning i dansk.