Lemvig Museum

I Thøger Larsens fodspor – astronomi på Planetstien

Forløbet skal give eleverne en forståelse af solsystemets dimensioner, som opleves ved at vandre på Planetstien. Forløbet kan også give eleverne en fornemmelse for deres egen placering i universet.

For forfatteren Thøger Larsen var menneskets liv på jorden en del af et større kredsløb - af slægternes gang og af universet. Solen, månen og planeternes gang spillede derfor en væsentlig rolle i hans digtning. Han nøjedes ikke med at digte om universet, han udforskede det også videnskabeligt.

Lemvig Museums Thøger Larsens udstilling og Planetstien, som er en skalamodel af solsystemet i målestokken 1:1 milliard, danner udgangspunkt for et forløb om astronomi og naturteknik. Museumsbesøget fungerer som en god introduktion til vandringen på Planetstien.

Undervisningen tilpasses den enkelte klasse.

Lemvig-Platesti
Lemvig Museum
Foto

Lemvig Museum

©

Lemvig Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
Yderligere priser:
Pris: Kontakt Museum
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Natur/teknologi - Undersøgelse, Natur/teknologi - Perspektivering, Natur/teknologi - Modellering, Natur/teknologi - Kommunikation, Dansk - Fortolkning, Dansk - Fremstilling, Fysik/kemi - Undersøgelse, Fysik/kemi - Perspektivering, Fysik/kemi - Modellering, Fysik/kemi - Kommunikation
Fag:
Dansk, Fysik/kemi, Natur/teknologi

Se alle tilbud fra: