C:NTACT

JEG LÆSER FALSK

En live forestilling med personlige historier om ordblindhed.

Omkring 7% af Danmarks befolkning er ordblinde, og den sørgelige statistik viser, at ordblinde børn og unge klarer sig dårligere, når det kommer til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

JEG LÆSER FALSK er en forestilling, hvor jeres elever møder menneskerne bag statistikken, når en håndfuld unge, deler hver deres historie om ordblindhed.
Alle historierne er personlige og derfor også forskellige.

For ordblindhed er ikke som et brækket ben – udfordringerne er ikke de samme, og det, som er umuligt for én, er måske ganske let for en anden.

- Jeg er ikke handicappet. Jeg har bare svært ved at følge med i timerne. Min drøm er, at du forstår, at jeg er ordblind, fortæller Carla, der er medvirker i forestillingen. 

Det er netop fortællinger som hendes, der nedbryder fordomme og skaber en bedre forståelse for, hvad det vil sige at være ordblind.

 

Undervisningsmateriale der skaber perspektiv

Forestillingen er udviklet med børn og unges egne historier, fordi de ordblinde børn har vigtig viden at bidrage med både i forhold til deres egen udvikling og samfundet som helhed.

JEG LÆSER FALSK er derfor et unikt undervisningsmateriale, der åbner en vigtig samtale i klassen om de udfordringer, der ligger i at være ordblind både fagligt og socialt.

C:NTACT skaber også levende møder mellem jeres elever og vores fortællere, da vi afslutningsvis afholder en Q&A, der giver eleverne mulighed for at stille fortællerne spørgsmål.

Hvor ser jeg forestillingen?

Under normale omstændigheder vil C:NTACT aflægge skolerne et besøg med en håndfuld fortællere.

Men grundet corona-restriktionerne udbyder C:NTACT nu forestillingen online, som er et afbræk fra den traditionelle Zoom-undervisning, der samtidig gør eleverne klogere på et emne, der berør mange unge og påvirker deres skolegang.

 

Forestillingen er støttet af Egmont Fonden.

Få indblik i, hvordan det er at være ordblind.
Foto

Jón Bjarni Hjartarson

©

©C:NTACT

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
7500 kr.
Yderligere priser:
OBS: Prisen er 7.500 kr. med refusionsgodkendelse. 15.000 kr. uden refusionsgodkendelse. Pris for forløbet online: 10.000 kr. Mulighed for tilkøb af 1 times dialogworkshop efter forestillingen til 3.000 kr.

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Dansk - Fortolkning, Dansk - Kommunikation, Dansk - Tale, Drama - Dramaanalyse, Samfundsfag - Sociale og kulturelle forhold
Fag:
Dansk, Drama, Elevernes alsidige udvikling, Samfundsfag
Læringsmål:
Gør eleverne klogere på hvad det vil sige at være ordblind, og hvordan det påvirker den enkelte person.

Se alle tilbud fra: