Museet Sønderskov

Julehygge på Sønderskov

Forløbet vil fokusere på at præsentere julen for børnene og skabe en positiv oplevelse for deres måske første bekendtskab med museet. Besøget skal skabe interesse og nysgerrighed for vores fælles kulturarv.

Børnene får en præsentation af, hvad museet er, og hvordan man opfører sig på et museum. Vi snakker om, hvad det er for ting, der på museet, og om de har været her før. Vi snakker om, hvorfor man ikke må røre ved tingene. Herefter vil vi tale om julen, hvad er det, hvorfor holder vi den, og hvem mon bor på loftet?
Nu skal der lægges op til en lille prøve. Museets nisser har lånt nogle ting, men forlagt dem rundt omkring på museet. Ved tingene har de lagt et bogstav, og når de sættes sammen, danner de nogle ord. Det er nu børnenes opgave at finde tingene og løse opgaven. Undervejs vil der være yderligere små opgaver, såsom at dufte til krydderi. Mon man kender det hjemme fra far og mor?
Inden børnene går på jagt, uddeles der skriveunderlag med opgaverne. De voksne agerer ”skrivere” for børnene. Børnehavebørn går rundt i grupper sammen med en pædagog, og børnehaveklasser kan slippes fri på egen hånd, men med opsyn fra lærerne. Museets inspektør cirkulerer rundt i udstillingen og hjælper og besvarer spørgsmål.
Når opgaverne er løst, samles vi ved det store juletræ. Her snakker vi om træet, og hvordan børnenes træ derhjemme ser ud. Herefter danses om juletræet, og vi følger op på, om børnene fandt alle tingene, nisserne havde forlagt, og om de løste ordet.

Se mere

Julehygge
Julehygge
Foto

Nick Schaadt

©

Nick Schaadt

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
Gratis
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Dagtilbud
Alderstrin:
4, 5, 6
Faciliteter:
  • Mulighed for at spise medbragt mad
  • Mulighed for toiletbesøg
Læreplanstemaer:
  • Alsidig personlig udvikling
  • Kultur, æstetik og fællesskaber
  • Social udvikling
  • Kommunikation og sprog

Se alle tilbud fra: