Karen Blixen Museum Rungstedlund

Karen Blixens afrikanske verden

Med afsæt i ”Barua a soldani” (Kongens brev) og andre af Karen Blixens Afrika-tekster vil vi arbejde med temaer omkring liv og værk, kulturforskelle og postkolonialisme. Udvalgte breve fra Karen Blixens tid i Afrika vil også blive inddraget.

"Jeg havde en farm i Afrika ved foden af bjerget Ngong". Sådan indleder Karen Blixen sit hovedværk ”Den Afrikanske Farm” og det er netop tiden i Afrika, der er i fokus i dette læringsforløb.

Karen Blixen tilbragte 17 år i Afrika som kaffefarmer i perioden fra 1914-1931 og hendes beretninger fra denne tid danner det tekst - og kildemæssige grundlag for forløbet. Vi gennemgår fortællingen om ”Barua a Soldani” fra Karen Blixens ”Skygger på græsset" og læser udvalgte breve fra hendes tid i Afrika som supplerende kildemateriale. Hvilket billede tegner Karen Blixen af det afrikanske folk og er der forskel på ordlyden i fortællingerne og brevene ? Det er blot et udpluk af nogle af de spørgsmål, som vi vil forsøge at finde svar på i det læste materiale. Vi arbejder med dialogbaseret undervisning, hvor eleverne opfordres til at sætte ord på deres læseoplevelse og forståelse. 

Afsluttende vil vi perspektivere til elevernes egen samtid og den aktuelle postkolonialisme debat.

Omvisning i Karen Blixens hjem indgår i alle undervisningstilbud.

Karen Blixens afrikanske verden
Karen Blixens afrikanske verden
Foto

Mette Secher

©

Karen Blixen Museum Rungstedlund

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
550 kr.
Yderligere priser:
1,5 time - 775 kr.
Max deltagere:
30 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Ungdomsuddannelse
Erhvervsuddannelse:
Læreruddannelser
Ungdomsuddannelse:
HF, HHX, HTX, STX, VUC
Fag:
Almen studieforberedelse, Billedkunst, Dansk, Historie, Samfundsfag
Læringsmål:
Læsning, fortolkning og egen kreative frembringelse. Arbejde med en kanonforfatter. Historisk bevidsthed; Kenya for 100 år siden, dansk kolonihistorie og postkolonialisme.