Heerup Museum

KATTEMASKERADE!

I forbindelse med udstillingen DET VAR KATTENS, som åbner d. 7. februar 2020, tilbyder Heerup Museum et kreativt værkstedsforløb, hvor eleverne stifter bekendtskab med en farverig kunstner og arbejder med udklædning, symboler og skraldekunst.

Værkstedsforløbet “Kattemaskerade!” starter med en dialogbaseret omvisning i udstillingen med fokus på katten som motiv. Sammen med en erfaren kunstformidler vil klassen gå på opdagelse i udstillingens farvestrålende værker af Henry Heerup, hvor katten dukker op i mange afskygninger. Katten var en fast følgesvend og livsledsager i Heerups liv og kunst, hvor den ikke bare optræder som en finurlig hverdagsskildring, men også indgår i komplekse fortællinger om personligheder og menneskelige relationer. Ved brugen af symboler og en leg med forskellige roller smelter grænsen mellem dyr og menneske sammen. Vi vil aktivere kroppen og sanserne gennem leg, udklædning og bevægelse, når vi undersøger kattens mange personligheder. Katten er et forunderligt væsen, der det ene øjeblik kan opleves som en velkendt husven med bløde poter, og det næste øjeblik forvandler sig til et selvstændigt og lunefuldt vilddyr med spidse klør og skarpe tænder.

Inspireret af Heerups leg med kattens forskellige personligheder fortsætter klassens besøg i værkstedet, hvor eleven med sin fantasi og forestillingsevne skal forvandle skrald til kattemasker. Med afsæt i udstillingens mange katteskildringer bringes associationer i spil, når vi starter med at tale om kattens karakteristiske udtryk og kendetegn, heriblandt dens trekantede spidse ører, skæve øjne, knurhår og snude. Herefter får hver elev en skabelon, som vi bruger som udgangspunkt for at bygge og skabe vores kattemasker. Det handler således om både genkendelse, udforskning og leg, når kattens mystiske væsen og udtryk skal findes frem ved hjælp af limpistol, saks og forskelligartede skraldematerialer. På den måde lærer eleven at omsætte egne erfaringer og forestillinger til et konkret og personligt udtryk. Arbejdet med skraldekunst vil også aktivere den enkelte elevs forestillinger om verden og kunsten på en fordomsfri og lærerig måde. Til sidst tager vi de hjemmelavede kattemasker på, der nu er sat på pinde, og stiller op til kattemaskerade for sammen at se, hvilke fantasirige og forskelligartede kattevæsener der nu er dukket op!

NB. Som forberedelse beder vi alle klasser medbringe materialer hjemmefra, som f.eks. gamle mælkekartoner, æggebakker, diverse låg, konservesdåser eller lignende, men vi har naturligvis også skraldematerialer i værkstedet.

Litografisk værk af Henry Heerup. Tilhører Heerup Museum
Grafisk værk af Henry Heerup.
Foto

Henry Heerup

©

Heerup Museum

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
2 timer
Pris:
720 kr.
Yderligere priser:
Nedsat pris à 200 kr. for skoler i Rødovre Kommune
Max deltagere:
25 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
0., 1., 2.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation
Fag:
Billedkunst, Dansk, Håndværk og design
Læringsmål:
Forløbet opfylder følgende færdigheds- og vidensmål for faget billedkunst efter 2. kl.:

Eleven har viden om og kan kategorisere motivkredse, eleven har viden om primær- og sekundærfarver, eleven kan aflæse centrale informationer i billeder, eleven kan samtale om billeders opbygning og indhold, eleven har viden om materialers anvendelses- og udtryksmuligheder, eleven har viden om skulpturteknikker, eleven kan fremstille en skulptur.