Louisiana Museum for Moderne Kunst

PER KIRKEBY - BRONZE

Glæd dig til forårsudstillingen med Per Kirkeby (1938-2018), der bliver den første samlede præsentation af kunstnerens bronzeskulpturværker. Skulpturværkerne indtager hovedrollen i udstillingen og vises i samspil med klassikere som Rodin og Giacometti - og med Kirkebys egne malerier og tegninger.

Per Kirkeby er en af de absolutte hovedpersoner i Louisianas samling, der rummer værker helt fra begyndelsen af hans kunstneriske løbebane og frem til Kirkebys allersidste år. En af Kirkebys bronzeskulpturer, Tor II (Port II), 1987, har permanent placering på den store plæne i museets skulpturpark. Og i den gamle villa vises fra tid til anden et større udvalg af kunstnerens malerier. 

Forårets udstilling tilrettelægges af Louisianas direktør, Poul Erik Tøjner, som har udgivet flere bøger om og med den danske kunstner. Poul Erik Tøjner siger om udstillingen: ”Vi glæder os til at vise en side af Kirkebys kunst – skulpturværket – som vi nærmest umærkeligt har fået et helt selvfølgeligt forhold til – de står bare der i parken og optræder her og der i samlingen med største naturlighed. Men nu forsøger vi at skrive fortællingen om, hvad der egentlig er på færde i disse mørke ansamlinger af stof, i lyset af, nå ja, alt det lys, der strømmer ud af mandens billeder.”

Vælg mellem undervisning af 1 eller 2 timers varighed. Undervisningen tilpasses alderstrinnet og foregår i udstillingen med dialog og skitsetegninger, hvor vi bl.a. går på opdagelse i Kirkebys port-motiver. I 2 timers-forløbet arbejder eleverne selv kreativt inspireret af udstillingen.

Foto af skulptur. Per Kirkeby: Port II, 1987. Louisiana Museum of Modern Art. Donation: Ny Carlsbergfondet  Foto: Kim Hansen
Per Kirkeby: Port II, 1987. Louisiana Museum of Modern Art. Donation: Ny Carlsbergfondet
Foto

Kim Hansen

Tilmelding

Fakta

Dato og pris

Tidspunkt:
-
Varighed:
1 time
Pris:
400 kr.
Yderligere priser:
1 time 400 kr. / 2 timer med værkstedsbesøg 800 kr. 2 timer (for 0.-1. klasse): 775 kr. Gratis for københavnske folkeskoler og kommunale og private dagtilbud (0.-1. - 7.-9. klasse udsolgt)
Max deltagere:
28 deltagere

Om tilbuddet

Målgruppe: Grundskolen
Klassetrin:
2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10.
Kompetenceområde:
Billedkunst - Billedanalyse, Billedkunst - Billedfremstilling, Billedkunst - Billedkommunikation, Dansk - Kommunikation, Håndværk og design - Håndværk - materialer
Fag:
Billedkunst, Dansk, Elevernes alsidige udvikling, Håndværk og design
Læringsmål:
At få indblik i processen omkring at skabe en støbt skulptur og sammenhængen mellem Per Kirkeby som maler og som skulptør - altid med inspiration i naturen.